Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. oktobar 2018.

Prirodno okruženje, opuštena atmosfera i autentični objekti u zaseoku Rakija u Glediću, prednosti su zbog kojih je na Novosadskom sajmu LORIST pre nekoliko dana ,turističko gazdinstvo Rakija iz Rakije" dobilo nekoliko priznanja

«Mi gajimo voće i proizvodimo Rakiju iz Rakije. Ali, mi volimo druženja i radujemo se gostima, Dođite, sami ili sa prijateljima. Da zajedno beremo šljive ili sedimo pored kazana, da beremo šumske plodove i lekovito bilje, da šetamo ozonskim stazama. Dovedite decu da osete prirodu i upoznaju mirise planinskih trava, zrelog voća i domaćinskog podruma. Da probaju hranu njihovih predaka: proju, gibanicu, kajmak, prasetinu, jagnjetinu, kupus iz zemljanog lonca, slatko od šljiva...» Ovo je misija, a ne reklamni slogan turiističkog gazdinstva «Rakija iz Rakije», čiji su se vlasnici – Dragana i Dejan Veljović sa Novosadskog sajma LORIST vratili sa nekoliko priznanja. U pitanju su tri diplome sa velikom zlatnom medaljom za ponudu seoskog turizma, za promotivne aktivnosti na međunarodnom tržištu i za gastronomsku ponudu gurmanskih specijaliteta. Za viskok kvalitet usluge u turizmu, turističko gazdinstvo «Rakija iz Rakije» dobilo je plaketu Novosadskog sajma za kvalitet.

- Mi svoje goste pozivamo da kod nas organizuju okupljenja, druženja ili poslovne skupove, da dođu kako bi imali o čemu da pričaju posle opuštanja u prirodnom okruženju, opuštenoj atmosferi i autentičnim objektima starim 200 godina, uz Rakiju iz Rakije i uz dobru, svežu i ukusnu hranu koja je deo lokalne kulture i tradicije– ističe Dragana Veljović na čijem porodičnom imanju je osnovano gazdinstvo.

Priznanja koja su na Novosadskom sajmu, u konkurenciji brojnih seoskih turističkih gazdinstava, dobili ona i suprug Dejan smatraju jednim od svojih najvećih uspeha.

- Medalje su nam uručene na master večeri šampiona, a sve to jeste jedan od najvećih uspeha našeg turističkog gazdinstva, imajući u vidu veliki broj učesnika i prijavljenih gazdinstava... I  mi smo bili iznenađeni trećom zlatnom medaljom koju smo dobili za međunarodno predstavljanje našeg gazdinstva (prva prošle godine u Kini na sajmu  Slow food, druga ove godine u Torinu na sajmu Salone del Gusto i ova treća na Novosadskom sajmu – istakla je Dragana.

Tirističko gazdinstvo «Rakija iz Rakije» može da primi do 50 gostiju u jednoj turi. U ponudi imaju ručak, zabavu i različite aktivnosti: obilazak gazdinstva, voćnjaka i šuma, šetnju Gledičkim planinama, vonju "rakijomobilom". U sezoni pečenja rakije gosti zakedno sa domaćinima mogu zajedno da sede pored kazana, dok peku novu i probatju staru rakiju.

- Svi naši gosti su iz Rakije odlazili punog srca i sa osmehom na licu. Sa nekima smo postali dobri prijatelji i dogovorili se da se ubrzo ponovo sretnemo. Zbog svega što radimo, činjenica da je na Novosadskom sajmu taj naš trud prepoznat kroz ove nagrade, pretvorilo je veče dodele priznanja u veče za pamćenje i biće zlatnim slovima upisano u istoriju našeg turističkog gazdinstva – ističe Dragana napominjući da je to za ponos zaseoku Rakija, selu Gledić i gradu Kraljevu.

Na donjoj fotografiji nalaze se i ostali doitnici priznanja iz našeg regiona: predstavnici restorana "Miraž" iz Kraljeva i Ugpstiteljsko - turističke škole sa Domom učenika iz Vrnjačke Banje.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Bravo komšije !
    • Ime: Stanar