Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. oktobar 2018.

Kompanija „dm drogerie markt“ pokrenula je projekat koji će omogućiti da se najuspešniji, novi proizvodi srpskih proizvođača nađu na policama svih dm prodajnih objekata širom Srbije

U Kraljevu je danas održana promocija projekta „dm inkubator”, koji je kompanija „dm drogerie markt“ pokrenula sa ciljem da srpskim proizvođačima pruži mogućnost da razviju svoj proizvod i plasiraju ga na domaće tržište kroz lanac dm prodavnica. Domaćin promocije bila je Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga, ispred koje je prisutne pozdravila Radojka Savić. Želja „dm drogerie markt“ je da doprinese razvoju domaće proizvodnje i konkurentnosti domaćih proizvoda na našem tržištu.

Učešćem u ovom projektu, koji se realizuje u saradnji sa USAID Projektom za konkurentnu privredu, Razvojnom agencijom Srbije (RAS) i Nacionalnim udruženjem za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica, proizvođači iz segmenta hrane, dodataka prehrani ili kozmetike, odnosno proizvoda za negu i lepotu, stiču mogućnost da svoj proizvod na najbolji način predstave na domaćem i, potencijalno, najzahtevnijim evropskim tržištima.

Pogledajte video prilog sa današnje promocije u Kraljevu

Ana Žegarac, rukovodilac Odeljenja za međunarodnu saradnju u Razvojnoj ageniciji Srbije kaže da RAS od samog početka podržava ovu inicijativu „dm rogerie markt“, zato što im je važno da srpska mala i srednja preduzeća i preduzetnici dobiju šansu da se njihovi novi proizvodi nađu na policama ovako velikog trgovinskog lanca.

 

- Mi ćemo sa naših 16 regionalnih razvojnih agencija na teritoriji čitave Srbije animirati i obaveštavati potencijalne učesnike ovog veoma važnog konkursa, koji će pružiti šansu da se 20 proizvoda srpskih proizvođača prodaju ne samo u 90 „dm“-ova koji postoje u Srbiji, nego i na tržištima svih zemalja na kojima „dm“ postoji – istakla je Žegarac.

Prijava učesnika će se vršiti putem portala www.dm-inkubator.rs, a konkurs je otvoren od 1. oktobra do 30. novembra 2018. godine. Po završetku prijava, sledi provera i selekcija proizvoda koji će ući u uži izbor, a nakon toga oni odabrani biće deo projekta „dm inkubator“ koji predstavlja idealnu priliku njihovim proizvođačima da dodatno unaprede svoje proizvode kroz programe podrške od strane organizatora i partnera – savetovanja i mentoring dobavljača, redizajna ambalaže i primene najsavremenijih brend strategija razvoja proizvoda tokom projekta.

Svetlana Jovanović Mitić, menadžer marketinga „dm drogerie markt“ pozvala je sva mala i srednja preduzeća, start up firme da prijave svoje proizvode koji mogu biti iz segmenta hrane, prehrane, kozmetike.

- Poželjno je da sadrže komponente voća, povrća, lekovitog bila, a prednost će imati proizvodi koji sadrže organske komponente – pojasnila je Jovanović Mitić.

Finalni odabir dogodiće se tokom aprila 2019. godine, a objavljivanje informacije o pobednicima planirano je za 1. maj 2019.

Dizajnerka Maruška Topalović, vlasnica firme „Studio Maruška“ ističe da su za nju, tokom dosadašnjeg rada svi projekti Razvojne agencije Srbije bili interesantni.

- Mali sam privrednik, imam 21 zaposlenog radnika, a za takve RAS uvek ima da ponudi „nišu“ za napredak. Imala sam sreću da mi je RAS puno pomogla u proširenju biznisa, zbog čega savetujem svim mladim ljudima i firmama da takve pogodnosti koriste – poručila je Topalović, ističući da se, gde god je konkurisala, otvarala nova mogućnost za proširenje poslovanja i da će tako učiniti i ovog puta.

Po izboru autentičnih lokalnih proizvoda dm će obezbediti njihovo sezonsko ili trajno plasiranje u svim dm prodajnim objektima u Republici Srbiji, kao i potpunu marketinšku podršku i promocije odabranih proizvoda kroz dm i eksterne kanale oglašavanja.

Odluku o tome koji će se novi proizvodi naći na policama dm-a doneće stručni žiri koji će činiti predstavnici svih partnerskih organizacija u projektu na osnovu pravila i uslova konkursa, kao i jasno definisanih kriterijuma selekcije. Uz to, kupci će izborom ovih proizvoda prilikom kupovine direktno podržati osnaživanje domaće proizvodnje i, prema vlastitim potrebama i željama, nastaviti da kreiraju ponudu dm-a.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments