Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

13. novembar 2018.

Maskota kampanje Agencije za bezbednost saobraćaja, kod dece već popularni Pažljivko, bio je danas gost dela kraljevačkih prvaka kojima je i namenjena knjiga „Pažljivkova pravila u saobraćaju“

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, u okviru kampanje gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja „Bezbedan put do škole“ priredila je u Kraljevačkom pozorištu saobraćajno – obrazovni čas (predstavu) pod nazivom „Pažljivko“. Interaktivna predstava priređena je za učenike prvih razreda kraljevačkih osnovnih škola „Svetozar Marković“, „Jovo Kursula“, „IV kraljevački bataljon“ i „Dimitrije Tucović“.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Nenad Marković primetio je da je „Pažljivko“ kod učenika već zvezda, jer ga gledaju na televiziji, a da je Savet u pregovorima da od sledeće godine i grad Kraljevo dobije svog junaka.

Imaćemo u ovom slučaju dva, jednog pozitivnog, jednog negativnog, gde će negativno ponašanje ispravljati pozitivan junak“, pojasnio je Marković i dodao da ime još nije određeno, ali da će imati veze sa decom i sa bezbednošću saobraćaja.

Prvaci svih kraljevačkih osnovnih škola dobiće knjigu „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ kao donaciju Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Radivoje Trifunović iz republičke Agencije za bezbednost saobraćaja istakao je da je „Pažljivko“ kampanja usmerena ka najmlađima. U saradnji sa lokalnim savetima za saobraćaj, kao danas u Kraljevu, održavaju se i predstave „Pažljivko“ i razno druge aktivnosti , kao i distribucija knjige „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ za sve prvake. Uz sve te aktivnosti deca savladavaju osnovne korake u saobraćaju, kako bi kasnije i sami mogli da budu pažljivi učesnici.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments