Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

13. novembar 2018.

Maskota kampanje Agencije za bezbednost saobraćaja, kod dece već popularni Pažljivko, bio je danas gost dela kraljevačkih prvaka kojima je i namenjena knjiga „Pažljivkova pravila u saobraćaju“

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, u okviru kampanje gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja „Bezbedan put do škole“ priredila je u Kraljevačkom pozorištu saobraćajno – obrazovni čas (predstavu) pod nazivom „Pažljivko“. Interaktivna predstava priređena je za učenike prvih razreda kraljevačkih osnovnih škola „Svetozar Marković“, „Jovo Kursula“, „IV kraljevački bataljon“ i „Dimitrije Tucović“.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Nenad Marković primetio je da je „Pažljivko“ kod učenika već zvezda, jer ga gledaju na televiziji, a da je Savet u pregovorima da od sledeće godine i grad Kraljevo dobije svog junaka.

Imaćemo u ovom slučaju dva, jednog pozitivnog, jednog negativnog, gde će negativno ponašanje ispravljati pozitivan junak“, pojasnio je Marković i dodao da ime još nije određeno, ali da će imati veze sa decom i sa bezbednošću saobraćaja.

Prvaci svih kraljevačkih osnovnih škola dobiće knjigu „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ kao donaciju Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Radivoje Trifunović iz republičke Agencije za bezbednost saobraćaja istakao je da je „Pažljivko“ kampanja usmerena ka najmlađima. U saradnji sa lokalnim savetima za saobraćaj, kao danas u Kraljevu, održavaju se i predstave „Pažljivko“ i razno druge aktivnosti , kao i distribucija knjige „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ za sve prvake. Uz sve te aktivnosti deca savladavaju osnovne korake u saobraćaju, kako bi kasnije i sami mogli da budu pažljivi učesnici.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments