Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

6. decembar 2018.

Kako u laboratorijskim uslovima izgleda erupcija vulkana, kako se ponašaju prehrambene boje, samo su neki od ogleda sa Festivalu nauke u Medicinskoj školi, na kojem su se predstavila četiri fakulteta iz Kraljeva i gradova u okruženju

Uz podršku školske uprave u Kraljevu, Prirodno - matematičkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu,  Agronomskog fakulteta u Čačku, Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu i Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu za učenike četvrtih razreda srednjih škola  i učenike osmog razreda osnovnih škola u fiskulturnoj sali Medicinske škole u Kraljevu, organizovan je treći po redu Festival nauke.

Ideja organizovanja ovakvog festivala je da se mali i veliki maturanti što podrobnije informišu o mogućnostima koje im, u pogledu obrazovanja, pružaju pomenuti fakulteti i odluče koji žele da upišu.

- Predstavnici ova četiri fakulteta motivisaće prisutne đake za nauku, čime promovišu svoj rad i i motivišu đake da postanu njihovi studenti – kaže Bojana Marinković, rukovodilac Školske uprave u Kraljevu.

Biljana Bojanić, direktorka Medicinske škole istakla je zadovoljstvo što su domaćini manifestacije na kojoj su prezentovani svi studijski programi četiri fakulteta, jer su se studenti potrudili da  zanimljivim ogledima motivišu mlađe, možda svoje buduće kolege, da im se baš na tim programima pridruže kada doe vreme da uplove u akademske vode.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić prisustvovao je svečanom otvaranju Festvala nauke na kojem studenti izlažu svoje radove, izume, rade razne eksperimente, izlažu i svoje proizvode i projekte. Učenici osnovnih i srednjih škola imaju priliku da pogledaju, pitaju sve što ih interesuje, porazgovaraju sa studentima koji studiraju ili su već završili te fakultete.

- Ovo je odlična prilika, za svu decu koja ove godine završavaju srednje stručne škole i Gimnaziju, da mogu da sagledaju sve studijske programe koje nude ova četiri fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, da u razgovoru sa profesorima, asistentima, svršenim ili sadašnjim studentima ovih fakulteta saznaju najvažnije informacije o onom programu koji ih zanima, kako bi konačno u junu mesecu mogli da odluče koji će fakultet i upisati.

Srećko Trifunović, dekan Prirodno matematičkog fakulteta istakao je pozitivno iskustvo koje kao akademska ustanova imaju sa ovim festivalom, a Toma Milošević, profesor Agronomskog fakulteta u Čačku pohvalio se da su oni doneli različite uzorke kako bi malim i velikim maturantima privukli pažnju (sveži plodovi jabuka razno obojenih, razne prerađevine), a đeake su za studije na svom fakultetu motivisali i pričom o vrhunskim laboratorijama u kojima rade njihovi studenti.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments