Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

14. decembar 2018.

Da je svaka fotografija priča koja ne može da se ispriča rečima, pokazuje godišnja izložba Foto kino kluba Kraljevo, koju će do 20. decembra, u holu ispred svečane sale u zgradi Gradske uprave, moći će da vide i oni koji su propustili otvaranje

„Fotografišemo da bismo razumeli smisao svog života“ – možda je rečenica koja najbolje opisuje zaljubljenike u njeno veličanstvo – fotografiju. Najvredniji članovi Foto kino kluba Kraljevo, njih 25, izložili su ukupno 47 fotografija na godišnjoj izložbi radova članova ovog kluba. Klub je osnovan 18. septembra 2007. godine u kraljevačkom Narodnom muzeju. Osnovalo ga je desetak zaljubljenika u fotografiju, a klub i danas postoji upravo zahvaljući ljubavi prema fotografiji.

Pogledajte kadrove sa svečanog otvaranja izložbe

Pre 2007. godine u našem gradu bio je aktivan foto klub „Žika Čukulić“, čiju je bogatu tradiciju Foto-kino klub nastavio. Tokom 11 godina postojanja, klub je organizovao niz izložbi, a gotovo svake godine i Godišnju izložbu fotografija.

Otvarajući večerašnju izložbu, Vladan Marinković, predsednik Foto-kino kluba Kraljevo, podsetio je na istorijat kluba osnovanog sa ciljem da, kako piše na katalogu ove izložbe „okuplja ljubitelje fotografije, novim članovima pruža mogućnost usavršavanja, ostavlja tragove našeg postojanja, beleži svet oko nas i neguje ljubav prema vizulenim umetnostima“.

- To su osnovni ciljevi našeg kluba, a ostali ciljevi su da, pored negovanja fotografije, kroz razne radionice razmenjujemo iskustva i da okupimo što više mladih članova. Ove godine smo to posebno uspeli, jer pored 5-6 starih, imamo 20-ak novih članova klubova – istakao je Marinković.

Održavanje izložbe, kako je naveo, svi članovi duguju članu kluba Pavlu Pavloviću koji je osmislio projekat sa kojim je klub aplicirao za sredstva iz gradskog budžeta namenjena sufinansiranju projekata udruženja građana.

Marinković je podsetio na veliki broj onih koji su u ovom klubu ponikli, a onda nastavili samostalno i otišli u profesionalne vode.

- Oni zbog toga više nemaju vremena da se posvete klubu, ali klub zato živi od snage, energije i entuzijazma novih članova – rekao je predsednik Foto kino kluba Kraljevo zahvaljujući se pojedinačno svima koji su doprineli organizovanju izložbe.

Ne verujem rečima, verujem slikama“, „Foto aparat je sredstvo koje uči ljude da vide bez foto aparata“, „Biti dobar fotograf, znači slikati sa pravog mesta“, „Fotografija je priča koju ne mogu da spričam rečima“, samo su neke od izreka posvećene ovom fenomenu današnjice. Nama se najlepšom učinila ona koja tvrdi da su „fotografije dnevnik našeg života“, vi izaberite svoju i u narednih šest dana nađite vremena da pogledate izložbu zanimljivih fotografija od kojih je svaka – priča za sebe.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments