Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

20. februar 2019.

Kraljevo će i ove godine sredstva iz gradskog budžeta udružiti sa Nacionalnom službom za zapošljavanje za samozapošljavanje, stručnu praksu i javne radove a zapošljavanje podstiče i izgradnjom infrastrukture za fabrike, kaže gradonačelnik

Kraljevo je tokom prethodne godine, uz sredstva koja je za aktivne mere zapošljavanja izdvojila Nacionalna služba za zapošljavanje, za Lokalni akcioni plan zapošljavanja (LAPZ) iz gradskog budžeta izdvojilo 12 miliona dinara.

Ove godine će, u iste svrhe, biti izdvojeno 13.050.000 dinara i to za stručnu praksu, javne radove i samozapošljavanje. Od ovih sredstava, tri miliona dinara opredeljena su za udruživanje sa organizacijom Help, koja će omogućiti novo zapošljavanje. Sa HELP-om je 2016. grad Kraljevo već uspešno sarađivao, a zahvaljujući toj saradnji, određen broj nezaposlenih dobio je posao, uglavnom kod privatnih poslodavaca.

 - Kraljevo podstiče zapošljavanje i izgradnjom infrastrukture za svoje i privrednike iz drugih gradova i iz inostranstva. Prošle godine smo uložili značajna materijalna sredstva u izgradnju pristupne saobraćanijce ka „Amigi“, „Radijatoru“, „Profi kardu“, „Gali“, više od 35.000.000 dinara, i omogućili ovim kraljevačkim privrednim subjektima da dobro funkcionišu – kaaže gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

U Programu uređivanja građevinskog zemljišta za 2019. obezbeđena su sredstva i za izgradnju infrastrukture za fabrike koje se grade u Kraljevu, „Leoni“ i „Taj grupu“, a za taj posao grad imali značajnu pomoć Ambasade Kraljevine Norveške.

- Očekuje nas izgradnja novih trafostanica sa „Elektroprivredom Srbije“, koje će biti korišćene i za „Taj grupu“ i za domaće privrednike. Gradiće se dve trafostanice ukupne snage 16 megavata - osam za Taj grupu, a osam će moći da koriste domaći privrednici u blizini te industrijske zone - objasnio je Terzić.

To će, dodao je, omogućiti „Taj grupi“ određene privilegije u prvoj fazi, a druga faza predstavlja širenje slobodne zone, kako bi i domaći privrednici mogli bez plaćanja PDV-a da obezbede repromaterijal i električnu energiju.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments