Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

4. mart 2019.

Mikro i mala preduzeća koja posluju u oblasti informacionih tehnologija, bave se prehrambenom proizvodnjom ili preradom drveta, čiji će projekti bespovratnim sredstvima biti podržani kroz program EU PRO, dobiće sutra sertifikate u Kraljevu

Ministar za evropske integracije Vlade Srbije, Jadranka Joksimović i generalni direktor za susedske odnose i pregovore o proširenju pri Evropskoj komisiji Kristijan Danijelson uručiće sutra u Kraljevu sertifikate preduzetnicima i preduzetnicama, kao i predstavnicima mikro i malih preduzeća čiji projekti će biti podržani u okviru programa EU PRO koji finansira Evropska unija.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić će takođe prisustvovati dodeli sertifikata koja počinje u 13:15 u Multimedijalnom centru „Kvart“

Uz podršku Evropske unije, mikro i mala preduzeća će dobiti bespovratna sredstva za nabavku nove opreme što će im omogućiti da povećaju produktivnost, a sredstva će između ostalog biti dodeljena preduzećima koja posluju u oblasti informacionih tehnologija, koja se bave proizvodnjom prehrambenih proizvoda ili preradom drveta.

Uspešnim sprovođenjem projekta Evropska unija će pomoći da ukupno 106 mikro i malih preduzeća unapredi svoju proizvodnju i kvalitet proizvoda i otvori nova radna mesta, dopinoseći tako unapređenju konkurentnosti lokalne privrede u Srbiji. Kroz projekat će se uz podršku Evropske unije nabaviti oprema za mikro i mala preduzeća vredna više od dva miliona evra.

Sertifikati će 5. marta biti uručeni grupi od 68 preduzeća koja posluju u Zlatiborskom, Kolubarskom, Mačvanskom, Moravičkom, Podunavskom, Pomoravskom, Rasinskom, Raškom, Topličkom i Šumadijskom okrugu kojima su odobrena sredstva u ukupnoj vrednosti od blizu 1,4 miliona evra. Preostalih 38 preduzeća ugovore su potpisala u Bujanovcu 22. februara 2019. u prisustvu šefa Delegacije EU u Srbiji, ambasadora Sema Fabricija.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments