Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

11. mart 2019.

Preduzeće „Aerodomi Srbije zaposliće u prvoj fazi pedesetak ljudi na 26 pozicija, od kojih je za polovinu potrebna visoka stručna sprema, a za kandidate sa srednjom školom su pozicije transportnih radnika, magacionera, radnika u kargo službi

Aerodrom „Morava“ u Lađevcima kod Kraljeva, prema obećanjima državnih zvaničnika, trebalo bi do Vidovdana ove godine da bude spreman za prve civilne letove. Početak funkcionisanja civilnog dela aerodroma podrazumeva i nova zapošljavanja, a prema najavama preduzeća „Aerodromi Srbije“ koje će gazdovati aerodromom „Morava“ u prvoj fazi biće zaposleno 50-ak ljudi, u drugoj – još oko 150.

Direktorka filijale u Kraljevu Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Snežana Prelić kaže da je prijava potrebe za zapošljavanjem od strane ovog poslodavca podneta prošle sedmice za 26 pozicija.

- Od 26 pozicija, u 13 je iskazana potreba za visokoobrazovanim kadrovima, a potrebno je ukupno oko 50 izvršilaca. Što se tiče pozicija za kandidate sa visokoim obrazovanjem – iskazana je potreba za kanddate sa tehničkih, tehnoloških, računarskih, ekonomskih i pravnih fakulteta, uglavnom za pozicije rukovodilaca, obezbeđenja, vatrogasno-spasilačke službe, poslovođe, za službu za upravljanje ljudskim resursima – navodi Prelić.

Kandidati sa srednjim obrazovanjem mogu da konkurišu za radna mesta u kargo službi ili za pozicije transportnih radnika, magacionera...

- Do sada se prijavilo tri puta više (oko 150) kandidata u odnosu na broj traženih (oko 50) izvršilaca. Radne biografije kandidata na dnevnom nivou smo prosleđivali poslodavcu, a sada je sve u rukama poslodavaca: od pozivanja na grupne razgovore, preko psihološkog tekstiranja, bezbednosno-zdravstvenih provera itd. Za sada nemamo najavu poslodavca o potrebiza drugi krug zapošljavanja – kaže direktorka filjale NSZ u Kraljevu, ističući da zainteresovani moraju da ispune složene uslove koje podrazumeva obavljanje poslova na radnim mestima za koja konkurišu.

Prijava za posao je, kako saznajemo - bez oglašavanja, jer poslodavac nije iskazao potrebu za ovom vrstom usluge, već u kraljevačkoj filijali NSZ informišu i pozivaju zainteresovana lica  u skladu sa uslovima i kriterijumima poslodavca.

U narednih oko tri i po meseca, na „Moravi“ bi pista trebalo da bude produžena sa sadašnjih 2.200 na 2.500 metara i produžena sa postojećih 30 na 45 metara, kako bi na nju, osim malih mogli da sleću i veći avioni. Ranije je godinama najavljivano da bi to mogli da budu avioni do 100 putnika, ali je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom nedavnog boravka u Kraljevu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ rekao da će učiniti sve da omoguće na ovaj aerodrom može da sleti i „Boing 737“, a to su avioni koji mogu da prime između 110 i 190 putnika.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Tako, već nikako, za sada

  Gost - Tako, već nikako, za sada

  Poštovani, pošteni i naivni prijatelju Radoslave, 
  Mejl ne postoji. U  zgradi koju i Ti znaš, postoje dve kancelarije, na prvom spratu, desno. U prvoj je sekretarica, a u drugoj je ON. Njemu se obrati i, ne zaboravi, ponesi knjižicu, znaš koju, ako je imaš. Ako je nemaš, žao mi je. Čekaj bolje i drugačije vreme. 
  • Ime: Tako, već nikako, za sada
 • Gost - Tanja

  Gost - Tanja

  Samo mi nije jasno gde su objavljeni konkursi za te poslove,jer suprug i ja smo nezaposleni i pratimo redovno,ali nigde nismo naišli. Da nije opet po preporuci?
  • Ime: Tanja
 • Gost - Radoslav Bazalac

  Gost - Radoslav Bazalac

  Postovani na koji e mail mogu da konkurisem za posao na aerodromu Morava Ladjevci,Krajevo?
  Unapred zahvalan,s postovanjem
  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  Mob:0641587771
  • Ime: Radoslav Bazalac