Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

20. mart 2019.

Kraljevo je dobilo podzemne kontejenere, postavljena su prva dva, a od ove vrste kontejnera očekuje se da omoguće uspešniju i racionalniju organizaciju tehnologije sakupljanja, razvrstavanja, odnošenja, obrade i odlaganja komunalnog otpada

Prva dva  podzemna kontejnera u Kraljevu postavljena su u parku kod nekadašnjeg Doma društvenih organizacija, sada Poslovnog centra “Melos”

Kontejneri su nabavljeni sredstvima gradskog Fonda za unapredjenje i zaštitu životne sredine. Preduzeće «Korali» iz Kraljeva, koje ih proizvodi i postavlja, dva od ukupnog broja kontejnera koji će biti postavljeni po Kraljevu, doniralo ih je gradu.

Ovakva odluka doneta je, kažu, zbog činjenice da podzemni kontejneri omogućavaju uspešniju i racionalniju organizaciju tehnologije sakupljanja, razvrstavanja, odnošenja, obrade i odlaganja komunalnog otpada, unapređuje rad komunalnog sistema i poboljšava kvalitet životne srednie. Njihova glavna namena je da prevaziđu problem u vezi sa prostorom, i da spreče dodir građana sa otpadom koji je već deponovan u podzemne kontejnere.

Prednosti podzemnih kontejnera su: lako održavanje, čist i uređen prostor oko njega, kao i to što nema rasipanja smeća, ni širenja neprijatnih mirisa.

Neki gradovi, pre svih Beograd, nisu imali sjajna sikustva sa podzemnim kontejnerima, koji su često bili prepuni, zato što su ih koristili i okolni kafići i restorani, iako je bilo predviđeno da ih koriste samo stanari. Tamo su problem pokušali da prevaziđu obnavljanjem i unapređenjem podzemnih kontejnere koji će, kako navode, biti zaključani, a ključ će imati samo stanari koji žive u okolnim zgradama.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Možda je trebalo da postavite bar jedan ali veeeliki ispred opštine ?!
    • Ime: Stanar