Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

23. mart 2019.

Na takmičenju u Italiji, gde je 12 ekipa studenata kulinarstva iz osam država „ukrstilo kutlače“, tročlana ekipa Srbije u kojoj je bio i Rodoljub Vesković iz Kraljeva osvojila je treće mesto, a njihova škola plaketu za inovativnost u kuhinji

Kuvanje je, kažu, kao ljubav: ili mu se predajte ili ne pokušavajte da uđete u taj svet. Na sreću svih nas koji obožavamo dobar zalogaj, zbog onih koji su se kuvanju predali, izabravši ga za svoje zanimanje, Na takmičenju studenata kulinarstva pod nazivom Trofeo internazionale "Una vita in cucina" (Život u kuhinji), koje je održano od 18. do 22. marta u Bariju (Italija), u konkurenciji je bilo 12 ekipa iz osam država (Srbija, Švajcarska, Irska, Tunis, Turska, Alžir, tri ekipe iz Italije i dve ekipe iz Pakistana). Ekipa Srbije: Rodoljub Vesković iz Kraljeva i Nenad Gagić iz Rume, studenti Visoke hotelijerske škole u Beogradu, predvođeni profesorom Slobodanom Čavićem, u ukupnom plasmanu osvojila je treće mesto! Njihova Visoka hotelijerska škola dobila je Staklenu plaketu za inovativnost u kuhinji i tehnike rada. 

Mladi Kraljevčanin Rodoljub Vesković za portal Krug ističe da je oduševljen profesionalnošću organizatora i gostoprimstvom:

- Izuzetna je čast da su nas ocenjivali neki od čuvenih svetskih kuvara i predavača, kao što je profesor iz francuske Cordon bleu škole. Za nas je ovo ogromno iskustvo. Drago mi je što smo opravdali poverenje i što smo pokazali da je  edukacija za kulinarstvo u Srbiji na svetskom nivou.Kraljevčanin Rodoljub Vesković sa dvojicom glavnih sudija, profesorom sa Cordon blue škole i WACS iz Italije

Ocenjivači su za turnedo rosini srpske ekipe rekli da ih je odusevila kruška na tanjiru, koja je napravljena od palente i punjena kandiranom višnjom, a za bokonoti ih je oduševila kobinacija više kremova i spajanje ukusa.

 Čestitamo čitavom timu na uspehu!

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments