Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

3. april 2019.

Na 17. Sajmu zapošljavanja, više od 50 poslodavaca iz Kraljeva i Vrnjačke Banje ponudilo je oko 300 radnih mesta; gužve je bilo na štandovima kompanija „Eurotay“,„Leoni“, Vojske Srbije, ali i na štandovima domaćih poslodavaca

Filjala u Kraljevu Nacionalne službe za zapošljavanje organizovala je danas 17. po redu sajam zapošljavanja u sali Doma vojske Srbije u Kraljevu. Sajmovi su tradicionalno, pravo mesto za direktan susret sa poslodavcima sa područja Kraljeva i Vrnjačke Banje, kojih je ove godine bilo više od 50, a ponuđeno je više od 300 radnih mesta.

Poslodavci su iskazali potrebu za različitim profilima i različitim kvalifikacijama radnika iz oblasti građevinarstva, administracije, osiguranja, trgovine, ekonomisti, a potražnju za kadrovima iskazala je i Vojska Srbije koja traži profesionalne vojnike.

Prema rečima Snežane Prelić, direktorke kraljevačke filijale NSZ, poslodavci najviše traže proizvodne radnike:

- To signalizira da se situacija vezano za privredno kretanje u Kraljevu znatno menja u korist proizvodnog sektora. U pitanju su mašinsko-metalski kompleks, drvnoprerađivački kompleks, prehrambeni i tekstilni, a iskazane su potrene i za administrativni, radnicima, u osiguranju – rekla je Prelić, ističući da programi i mere koje NSZ sprovodi pokazuju rezultate, jer su na današnjem sajmu, nepun mesec dana po oglašavanju javnih poziva - uručene odluke poslodavcima za odobrene programe stručne prakse, subvencije poslodavcima za zapošljavanje teže zapošljivih lica i osoba sa invaliditetom, koje se realizuju uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje.

Pored velikog interesovanja nezaposlenih za posao u kompanijama „Eurotay“ i „Leoni“, i štand Vojske Srbije privukao je zainteresovane za posao vojnika po ugovoru, kao i štandovi domaćih poslodavaca, poput preduzeća GIR, „Elektromontaža“, „Pomak“, SOS Dečjeg sela, „Interpak“, O Philip...

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, koji je otvorio današnji sajam, istakao je da grad pomaže stranim investitorima, izgradnjom trafostanica, pristupnih saobraćajnica, obezbeđivanjem sredstava za odvođenje otpadnih voda iz dve nove strane fabrike, ali da traži načine da pomogne i domaćim privrednicima.

- „Elektroprivreda Srbije“ će izgraditi trafostanicu snage 16 megavata, koju će pored „Taj korporacije“, koristiti i domaći privrednici koji se nalaze u Adranima odnosno u Šeovcu. Ovih dana imamo interesovanje tri domaće kompanije koje žele da kupe zemljište kako bi izgradile fabrike. To je zemljište pored „Magnohroma“ u koje je grad, zajedno sa Ministarstvom privrede, uložio 95.000.000 dinara, kako bismo izgradili novu saobraćajnicu, kanalizacionu, vodovodnu mrežu, rasvetu, a na toj lokaciji imamo i obezbeđene priključke za gas“ – rekao je Terziić.

Dragan Lazarević iz Upravnog fonda NSZ izrazio je zadovoljstvo zbog prisustva na sajmu velikog broja poslodavaca, ističući da je nezaposlenost veliki problem Srbije.

- Želimo da idemo ka jednocifrenoj stopi nezaposlenosti i zato i imamo sve programe i mere aktivne politike zapošljavanja, a ja bih izdvojio javni poziv za subvenciju NSZ koji se odnosi na sve one koji završe fakultet sa prosekom višim od 8,5 – rekao je Lazarević.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments