Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

4. april 2019.

Posete dva velika preduzeća, Inmold plast iz Požege i kragujevačke MIND grupe i dogovaranje saradnje, dokaz su da Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu školuje deficitaran kadar, koji zaslužuje da bude stipendiran

Predstavnici dva velika proizvodna preduzeća iz okruženja –Inmold plasta iz Požege i kragujevačke MIND grupe posetili su Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo (FMG) u Kraljevu.

U razgovoru sa direktorom i vlasnikom Inmold plasta, predstavnici kraljevačkog fakulteta dogovorili su potpisivanje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, stručnoj poseti studenata preduzeću (početkom maja ove godine), kao i o ostalim zajedničkim aktivnostima. Zaključeno je da postoji potreba za stipendiranjem studenata, kako bi se na vreme obezbedili kvalitetni kadrovi, što potvrđuje i dobra praksa Inmolda sa stipendiranjem učenika Tehničke škole iz Požege.

Sa direktorom MIND grupe iz Kragujevca potpisan je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji. Predstavnici MIND grupe su tokom prezentacije preduzeća, upoznali studente treće i četvrte godine mašinskog inženjerstva sa poslovanjem MIND grupe, planovima razvoja preduzeća i ukazali na mogućnosti obavljanja stručne prakse i zaposlenja. Tokom razgovora, dogovorena je i stručna poseta studenata preduzeću na jesen ove godine, kada  se očekuje i završetak izgradnje Tehnološkog parka.

Ove posete potvrdile su da  FMG Kraljevo školuje deficitaran kadar potreban industriji u gradu i okruženju. Takođe, još jedna potvrda došla je i jučerašnjeg Sajma zapošljavanja u Kraljevu, na kojem su predstavnici kompanije LEONI naglasili potrebu kompanije za inženjerima. Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo je još prošle godine potpisao ugovor o saradnji i stipendiranju studenata sa kompanijom LEONI, a realizacija tog ugovora počela je početkom ove godine. 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments