Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. april 2019.

Organizacija HELP i grad Kraljevo udruženo su obezbedili su 97.000 evra koje će, kao podsticaje, za nabavku opreme (prosečne vrednosti 2.400 evra), a ne u novcu,  dobiti 30 korisnika koji odluče da se okušaju u biznisu ili da ga razvijaju

Maša Bubanj, senior menadžer za ekonomski razvoj organizacije Help i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić Kraljevu potpisali su danas ugovor o saradnji na projektu „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019-2020“.

Gradonačelnik Terzić priznaje da je najveći problem Kraljeva velika nezaposlenost i da na evidenciji filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Kraljevu i danas ima 10.400 onih koji čekaju posao. On je izrazio nadu da će, zahvaljujući merama aktivne politike zapošljavanja i podsticajima domaćim, ali i stranim investitorima, grad uspeti da smanji broj nezaposlenih.

- U narednoj godini uspećemo da taj broj značajnije smanjimo kroz otvaranje fabrike „Taj grupe“ i kroz početak rada fabrike „Leoni“, koja će postati najveći poslodavac u Kraljevu. Naša saradnja sa organizacijom Help je višegodišnja, a zahvaljujući njoj smo uspevali da zaposlimo i osobe koje teže mogu da se zaposle -  podsetio je Terzić, zahvalivši se organizaciji HELP što pomaže Kraljevu.

Kroz udruživanje sredstava, a za doprinos ekonomsko i ekološki održivom razvoju na teritoriji Kraljeva, lokalna samoupravaje obezbedila je 25.000 evra, a organizacija HELP 72.000 evra, koje će dobiti 30 korisnika.

Maša Bubanj, senior menadžer za ekonomski razvoj organizacije HELP, rekla je da je ovogodišnji projeka koji ta organizacija započinje u Kraljevu 14. po redu. I ovaj projekat finansira Vlada Nemačke, odnosno nemačko Ministarstvo spoljnih poslova.

- Projekat je regionalnog karaktera, što je potpuno novi pristup. Mi smo do sada u Kraljevu podržali više od 650 klijenata kroz programe samozapošljavanja i novih upošljavanja i izgradili više od 160 stambenih jedinica za ugrožena lica, a ova pomoć premašuje tri miliona evra – podsetila je.

Šef kancelarije Helpa u Kraljevu Dragomir Spasić pojasnio je da će klijentima biti pružene stručne i poslovne obuke, kao i da će donacija biti isključivo u opremi,odnosno kroz sredstva neophodna za rad, prosečne vrednosti 2.400 evra, ne u novcu.

- Planiramo da što pre počnemo informativnu kampanju, koja će se održavati u prostorijama lokalne samouprave, gde ćemo našim potencijalnim korisnicima pružiti sve informacije vezane za projekat, dobiće konkursne formulare i smernice kako se popunjavaju. Selekcija će biti sprovedena u više faza, nakon čega pristupamo kupovini opreme – objasnio je Spasić..

Projekat „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019-2020“, ukupne vrednosti 3.619.880 evra, uz donatorsku podršku u okviru „Nemačke razvojne saradnje“, Help realizuje od januara 2019. do kraja decembra 2020. godine. Vrednost dela aktivnosti u Srbiji, za četiri grada i opštine i šest ustanova za izvršenje krivičnih sankcija, iznosi 969.230,00 evra. Komponenta ekonomskog osnaživanja kroz podršku dohodovnim aktivnostima u Srbiji realizuje se u Kraljevu, Leskovcu, Nišu i Pirotu.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments