Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. april 2019.

Neke od njih koje su već uspešne u svom poslu bile su hrabrije od ostalih, neke tek treba da postanu preduzetnice, a sve ih je okupio prvi Sajam ženskog preduzetništva u Kraljevu, želja da plasiraju svoju robu i razmene iskustva 

Šarenilo štandova sa izloženom robom u sečanoj Sali Gradske uprave u Kraljevu, različiti biznisi i ženske priče o tome kako se počinje, radi ili opstaje u svetu preduzetništva, obeležili su prvi dan dvodnevnog Sajma ženskog preduzetništva, prvog takvog u Kraljevu. Posetioci su mogli da razgledaju, da se raspituju, ali i da probaju ili da kupe izloženu robu: tekstil, kolače, nakit, suvenire, rakiju, knjige.

Pogledajte kadrove sa prvog dana Sajma_

Organizator ovog događaja je gradski Savet za rodnu ravnopravnost u saradnji sa kraljevačkim udruženjem poslovnih žena „Ilinka Ilić”.

Lidija Pavlović, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost istakla je da ova manifestacija za ciljeve, između ostalog, ima promovisanje ekonomskog osnaživanja žena i njihovo umrežavanje kroz razmenu znanja, promociju i prenošenje iskustava.

- Na sajmu učestvuje više od 30 preduzetnica, a imamo predstavnice i iz Raške i Vrnjačke Banje, kao i dve preduzetnice iz Makedonije, koje su došle u okviru manifestacije „Vešta žena“ – rekla je Pavlović, ističući da je među preduzetnicima u Srbiji svaka treća osoba žena, što je evropski standard, ali da se žene u našoj zemlji i dalje teže zapošljavaju, iako je žensko preduzetništvo važan ekonomski resurs.

Sajam je zvanično otvorenim proglasio pomoćnik gradonačelnika Kraljeva Nikola Radević, koji je ocenio da je sajam dobra prilika da se preduzetnice nađu na istom mestu, razmene dobra i loša iskustva i da budu motiv drugim ženama da počnu da se bave preduzetništvom.

I predsednica udruženja „Ilinka Ilić”, Božana Pantović, koja je kao vlasnica konfekcije „Elipsa“, na sajmu bila i među izlagačima, potencirala je važnost razmene iskustava, pa je u tom smisli i navela mogućnost  da udruženje na čijem je ona čelu uzvrati posetu udruženju žena iz Severne Makedonije:

-  Konkretno, konfekcija „Elipsa“, bi na taj način možda dobila priliku da se proširimo i na tržište u Makedoniji – istakla je Pantović.

Ivana Beloica, čija firma se bavi proizvodnjom makarons kolačića, posluje od septembra prošle godine, smatra da su ovakve sajamske menaifestacije dobra prilika da ih potencijalni kupci ili dostributeri upoznaju, da probaju njihove proizvode i da, na obostrano zadovoljstvo - uspostave saradnju.

Sajam ženskog preduzetništva u svečanoj Sali Gradske uprave biće otvoren i sutra (subota, 13. april) od 9 do 18 časova.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments