Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

15. maj 2019.

Ukoliko želite da započnete sopstvenu poslovnu delatnost, još sutra imate priliku da odete na prezentaciju projekta koji pruža šansu za započinjanje malog biznisa uz pomoć HELP-a od 2.400 evra u opremi, kažu u ovoj organizaciji

Danas je održana prva prezentacija u okviru informativne kampanje projekta organizacije HELP „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019-2020“, koji se realizuje uz donatorsku podršku nemačke vlade i učešće grada Kraljeva. Projekat se realizuje u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Kosovu i Crnoj Gori. Prezentacije u okviru informativne kampanje za cilj imaju informisanje zainteresovanih da konkurišu za grantove u opremi i da na taj način, uz podršku Helpa, u okviru „Nemačke razvojne saradnje“, započnu spostvenu poslovnu delatnost i obezbede sebi i svojoj porodici redovan izvor prihoda.

PR organizacije Help Stanislava Kulidžan objasnila je da je ukupna vrednost ovog projekta na teritoriji Srbije skoro milion evra. Učešće Kraljeva u direktnim materijalnim troškovima je 25.200 evra, a vrednost donacije za grad Kraljevo - oko 72.000 evra.

Ovo je četrnaesti HELP projekat koji se realizuje u gradu na Ibru. Do sada je podržano 650 porodica grantovima u opremi, a 168 porodica kroz stambena rešenja.

- Zainteresovanost je velika, sala je i danas puna. Svi koji žele da započnu sopstvenu poslovnu delatnost, mogu da dođu na neku od prezentacija koje se održavaju i sutra u okviru ovog projekta i da uz pomoć Helpa započnu mikro ili makro biznis - rekla je Kulidžan.

Prioritet, kako je rečeno, imaju mladi, nezaposleni, žene na prvom mestu. Sve zavisi od kompletne poslovne ideje koja se predlaže, pošto sam prijavni formular sadrži socijalne i ekonomske kriterijume, tako da komisija razmatra celokupnu sliku. Bitno je da ideje budu realne, održive i da sa njima može da se ostvari prihod. Biznis treba da je stabilan, ne samo u toku dve godine, koliko Help prati i drugim aktivnostima podržava one koji dobiju grantove, nego i kasnije, s obzirom na to da predstavnici Helpa u određenom periodu rade analize da bi proverili stepen održivosti. HELP je poslednje analize radio u 2016. godini kada je zabeleženo da je procenat održivosti 85 odsto.

Šef kancelarije Helpa u Kraljevu Dragomir Spasić podsetio je da ova humanitarna organizacija u Kraljevu radi već 15 godina, a da je ovo još jedan u nizu projekata samozapošljavanja, po čemu je Help prepoznatiljiv na teritoriji cele Srbije. Plan je da HELP podrži minimum 30 korisnika koji žele da započnu ili da poboljšaju sopstveni biznis.

- Predviđeno je minimum 30 grantova za samozapošljavanje i iznos donacije je 2.400 evra isključivo u opremi, neće biti gotovinskih isplata. Poenta je da nezaposlenih bude manje, što znači da za projekat mogu da konkurišu nezaposlena lica odnosno potencijalni preduzetnici iliti „startapovi“, ljudi koji planiraju da otpočnu sopstveni biznis, tako i firme koje rade već niz godina, a imaju potrebu za zapošljavanjem jednog radnika -  kaže Spasić.

Prezentacija se sutra (četvrtak, 16. maj) održava u 15 časova, na istim mestu kao i danas - u svečanoj Sali Gradske uprave u Kraljevu, Trg Jovana Sarića 1.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments