Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

20. maj 2019.

Treću godinu zaredom, 18 gradova i opština u slivu Zapadne Morave, sprovelo je akciju čišćenja priobalja na vodama prvog i drugog reda, kao i sadnje zelenila na područjima ugroženim erozijom

Na teritoriji grada Kraljeva, sprovedeno je više akcija na više od 20 lokacija: Romsko naselje, bedem u Kovačima, Žička reka, Dositejeva ulica, a na Glavčićevom mostu uvežbavana je vežba evakuacije sa mosta.

Tokom akcije deljene su i brošure, koje je uzradila Stalna konferencija gradova i opština, majice i kačkete za učesnike obezbedilo je JVP „Srbijavode“, a edukaciju najmlađih sprovelo je Odeljenje za poslove civilne zaštite Gradske uprave u Kraljevu.

Cilj akcije je podizanje svesti kod stanovništva o značaju sprovođenja preventivnih mera, ali i podesaćanje na majske poplave iz 2014. godine.

U akciji su učestvovala deca predškolskog i školskog uzrasta osnovnih škola: Vuk Karadžić, Čibukovački partizani, Svetozar Marković, Šumarska škola Kraljevo, pripadnici civilne zaštite, Romsko udruženje „Preokret“, Dobrovoljno vatrogasna društva Kraljevo, Milakovac, Vitkovac, Pečenog, Studenica, Bukovica i Miločaj, udruženja građana (Društvo guslara „Žiča“, Ekološki pokret „Ibar“, „Trash hero Kraljevo“), uz podršku JKP „Čistoća“ Kraljevo.

Zdravko Maksimović, šef Odeljenja za poslove civilne zaštite Gradske uprave zahvalio se svim učesnicima akcije, preduzeću „Srbijavode“, Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Stalnoj konferenciji gradova i opština, UNDP Srbija i svim privatnim i javnim preduzećima od kojih su za ovu akciju dobili podršku.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments