Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

20. maj 2019

Volonteri organizacije Trash Hero Kraljevo do sada su akcijama "oslobodili" grad za oko dve tone smeća, a za ostale koji žele čistiji grad, obezbedili su BESPLATNA sredstva za prikupljanje smeća i pozivaju ih da im se pridruže; evo i kako

Kako su razumeli mudru iz reku da „mnogo više moramo da mislimo o otpadu kako kolektivno ne bismo završili na njemu“, volonteri Trash Hero Kraljevo pokazuju već nekoloko meseci – na delu, zasukanih rukava, a ne osudom na društvenim mrežama.

Poslednju u nizu svojih akcija imali su ovog vikenda kada su njihovi volonteri, zajedno sa Fakultetom za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu i Studentskim parlament ovog fakulteta, organizovali akciju čišćenja u okoline fakulteske zgrade.

Akciju su podržali kraljevačka „Čistoća“, SBU Mountain Kings i Civilna zaštita grada Kraljeva u okviru inicijative „102 kao 1“. Sedma po redu akcija Trash Hero Kraljevo okupila je  36 volontera koji su prikupili oko 650 kilograma raznog otpada.

U svim dosadašnjim akcijama Trash Hero Kraljevo učestvovalo je ukupno 116 volontera, koji su zajedno grad očistili za oko dve tone smeća, a Trash Hero zajednica Srbije više od 19 tona u celoj zemlji za manje od dve godine.

Manifest ovog globalnog pokreta zainteresovani mogu da nađu na linku https://trashhero.org/ , a Trash Hero Kraljevo stranicu ima i na Fejsbuku

- Ako bilo ko želi da napravi akciju čišćenja, mi smo organizovali web stranicu preko koje se ljudi mogu prijaviti i dobiti sva sredstva za čićenje. Naravno, to je sve besplatno – kaže Vladimir Milićević iz Trash Hero Kraljevo.

U putanju je stranica https://www.ekostarpak.rs/trash-izazov-srbija/

Kažu da slobodno vreme postoji kako bi čovek, opet, pustio svoj koren u prirodi. Mislite o tome kada sledeći put samo virtuelno budete negodovali što nam je okolina prepuna smeća. Mnogo toga zavisi od nas samih.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments