Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

15. jun 2019.

Članice Ženskog centra „Milica“ iz Vrnjačke Banje i njihovi prijatelji, i ovog puta priskočili su u pomoć onima kojima je ona sada najpotrebnija, pa su u Sirči odneli pomoć meštanima koji je do sada nisu dobili od drugih 

„Hvala vam, vi ste prvi koji su kod nas došli“, govorili su uzbuđeno meštani dela Sirče koji su na poziv predsednika mesne zajednice Sirča Mladena Vasiljevića došli da preuzmu pomoć koja je u ovo selo stigla zahvaljujući dobrotvornom radu Ženskog centra „Milica“ iz Vrnjačke Banje.

Vesna Bondžić, predsednica Upravnog odbora ovog udruženja kaže da su se organizovali onako kako su činili i u drugim sličnim situacijama. Svoju pažnju su, posle poplava koje su početkom juna zadesile kraljevački kraj, usmerile na Sirču kao jedno od sela u kojem je deo domaćinstava doživeo teške posledice izlivanja bujičnih voda i Sirčanske reke.

- Naše članice, prijatelji, Ženskog centra „Milica“, firme, pojedinci, učenici II/4 i II/5 iz osnovne škole „Popinski borci“ iz Piskavca (Vrnjačka Banja) omogućili su da prikupimo svu ovu pomoć i meštanima Sirče donesemo sredstva za higijenu, za čišćenje kuća i dvorišta od posledica poplave, ali i za ličnu higijenu, doneli smo i nešto hrane, odeće (za decu naročito) – kaže Vesna Bondžić.

Dok su delili pomoć poplavljenima, od većine meštana Sirče koji su došli po pomoć čuli smo da je većina od njih prvi pit dobila neku pomoć.

Sdedamdeset trogodišnja Gprica Dimitrijević kaže da, pre pomoći iz Vrnjačke Banje ni od koga ništa nisu dobili, kako kaže, „ni flašu kisele vode“.

Pogledajte šta kažu ostai meštani među kojima je i Slavoljub Ristić, čija kuća sada, praktično, visi nad vodom, jer je potok koji je prolazio na dvadesetak metara od kuće promenio tok i, bukvalno, odneo deo zemljišta na kojem je kuća, delom od zidanog materijala, a delom od drveta, ranije stajala.

- Nadam se da ćemo svojim primerom animirati i druge ljude dobre volje da samoinicijativno dođu i pomognu ovim ljudima. Nismo zaboravili ni kućne lkubimce, pa smo doneli i džakove hrane za kućne ljubimce (delom za Sirču), a deo te hrane doniran je udruženju „Spaske iz Kraljeva“ koje zbrinjava pse – istiće Bondžić.

Ona se zahvalila svim donatorima, posebno đacima-drugacima koji su u rančićima pre nekoliko dana u Ženski centar „Milica“ u Vrnjačkoj Banji doneli pomoć za poplavljene, ali i ostavljali lične poruke i pozdrave poplavljenima kojima su poručili da nisu sami i da ima neko ko misli na njih. Članice „Milice“ deo tih emotivnih poruka su uramile, pa će na zidu mesne zajednice Sirča ostati i jedan takav trag o vremenu kada im je solidarnost drugih ljudi bila najpotrebnija.

Članice Ženskog centra „Milica“ uvek imaju poruku da je darivanje velika sreća, a svojim humanim gestovima uvek pokazuju koliko je dobrote u njima, jer poklanjaju onima koji pomoć ne mogu i ne treba da im uzvrate, ali se krug  dobrote nekako uvek zatvara na pravi način.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments