Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

1. jul 2019.

Društveno odgovorna kampanja SBB fondacije nastavljena je u Kraljevu, a Eko tim SBB fondacije očistio je rekreativni park u Borićima, gradski kej i obalu Ibra, zajedno sa predstavnicima grada, Atletskim klubom Kraljevo i građanima

SBB fondacija se već četiri godine aktivno bori za čistiju, zeleniju i zdraviju Srbiju, motivišući i inspirišući građane da vode računa o malim, a ujedno velikim stvarima. Cilj svake akcije jeste povećanje ekološke svesti građana i podsticanje društveno odgovornog ponašanja prema životnoj sredini.

- U ime naše fondacije, zahvalila bih se predstavnicima grada Kraljeva, Atletskom klubu Kraljevo, kao i sugrađanima na podršci u realizaciji akcije – izjavila je Jelena Sotirov, menadžer prodajnog SBB objekta 

Ivica Bogojević, direktor JKP „JKP “Čistoća“ Kraljevo istakao je da im je izuzetno drago što je velika kompanija kao što je „SBB“ izabrala Kraljevo za sprovođenje kampanje pod nazivom „Ne prljaj nemaš izgovor “ i time pokazala svoju društvenu odgovornost, a posebno odgovornost prema zaštiti životne sredine:

 

- Do sada je JKP „Čistoća“ organizovalo nekoliko akcija čišćenja i dalo logističku podršku mnogim akcijama sa ciljem čišćenja zelenih površina i podizanja javne svesti stanovnika grada Kraljeva o tome da je jedino čista - zdrava životna sredina – rekao je Bogojević, dodajući da će preduzeće na čijem je čelu i ubuduće izlaziti u susret svim organizacijama i društvima koja realizuju slične aktivnosti.

I Atletski klub Kraljevo već pedeset godina svoje aktivnosti, promociju sporta i zdravog života sprovodi na na obali Ibra, istakao je predsednik ovog kluba, Miloš Simović i dodao.

- Naravno da nam je bitno da isti taj prostor, kao i naš grad odišu čistoćom i uređenošću, zbog čega smo se i uključili u akciju. Želimo da probudimo svest svih mladih ljudi, sportista i onih koji na bilo koji način učestvuju u sportu koliko je bitno imati čistu i uređenu okolinu u kojoj svakodnevno provodimo deo svakog dana baveći se sportom.

Akcija čišćenja svakog vikenda održava se u nekom drugom gradu. Sledeće nedelje seli se u Novi Sad, gde će biti očišćena još jedna od predviđenih lokacija.

SBB fondacija je za četiri godine očistila 82 grada i odigrala predstavu „Ko to tamo prlja“ za 25.000 dece. Pored toga, proizvedeno je i podeljeno 40.000 eko kesa, donirano je 21 dečje igralište širom Srbije, a u 2018. godini pokrenut je projekat „Ne prljaj. Nemaš izgovor! - IZAZOV!“ u kojem je do sada učestvovalo 52.328 dece iz 2522 odeljenja, odnosno 614 škola.

I u narednom periodu, fondacija će nastaviti da svojim aktivnostima širi svest o važnosti zaštite životne sredine, kako bi Srbiju učinila lepšim i boljim mestom za život.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Svedok

  Gost - Svedok

  Gledao sam ovo. Neka 'prosti narod i čitaoci vaši, ali, ovo je bila zajebancija za slikanje...
  • Ime: Svedok
 • Gost - Milan

  Gost - Milan

  Hvala ali ostaje gorak ukus ugovor koji je sklopila JKP Čistoća sa Obnovom a radnici se voze u prikolicu traktora i skupljaju đubre po gradu. 
  • Ime: Milan