Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. avgust 2019.

Pozorišne predstave, večeri čitanja poezije i izložbe, sve u znak sećanja na Danila Batu Stojkovića, koji je svoj rođendan, 11. avgusta, voleo da dočekuje baš sa Banjčanima na omiljenim mestima, koja i danas čuvaju uspomenu na njega

Jubilarne, desete po redu, Dane glumačke legende Danila Bate Stojkovića u Vrnjačkoj Banji večeras u 20 časova otvoriće akademik, dramski pisac, scenarista, i reditelj Dušan Kovačević. Batini dani trajaće do 12. avgusta, a večeras će ih svečano otvoriti akademik, dramski pisac, scenarista, reditelj i pozorišni radnik Dušan Kovačević: Gosti Batinih dana, kako je najavljeno biće i glumci: Ljiljana Dragutinović, Milan Caci Mihailović, Ljiljana Stjepanović, Elizabeta Đorevska, , Milan Kalinić, kao i muzičari Vlada i Bajka. Na otvaranju Batinih dana, nagrada Zlatnik s likom Bate Stojkovića biće uručena njegovoj supruzi Olgi. Na otvaranju će biti otvorena i izložba "Glumački portreti", a biće i izvedena predstava "Dva mirisa ruže".

Tokom trajanja Dana Danila Bate Stojkovića, na Trgu kod banjske biblioteke biće parkiran autobus - replika iz filma "Ko to tamo peva".

Na Batin rođendan 11. avgusta biće izvedena pozorišna predstava "Profesionalac", a istog dana predviđeno je da, u čast preminulih glumaca: Milene Dravić, Voje Mirića, Marka Nikolića, Predraga Ejdusa i Pavlu Vuisića, budu zasađena stabla u „glumačkom parku“.

Veče poezije Milana Gajića, Bati u čast - "Idila se u snu snila", biće održano poslednje večeri Batinih dana u ponedeljak 12. avgusta, a posle toga biće prikazan dokumentarni film "Bata u Banji za sva vremena" Biljane Bosnić.

Ovogdišnji Batini dani zvanično će biti zatvoreni predstavom pozorišta iz Aleksinca "Tetka od milion dolara".

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments