Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

8. septembar 2019.

Sadnice će bito posađene duž Ulice Milomira Glavčića, od kružnog toka u Ribnici (na početku Žičke) do Glavčićevog mosta, ali to je samo jedna od lokacija na kojoj će se saditi od sredstava Ministarstva zaštite žvotne sredine; evo ostalih lokacija

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan potpisao je ugovore sa predstavnicima gradova Kraljevo, Pirot, Užice, Leskovac i opština Senta, Srbobran i Alibunar kojima će, na osnovu konkursa ovog Ministarstva biti dodeljena sredstva Zelenog fonda za pošumljavanje u tekućoj godini. Ministarstvo je budžetom za 2019. godinu opredelilo 41 milion dinara za projekte pošumljavanja za dva konkursa. Na osnovu prvog konkursa dodeljeno je više od 31 miliona dinara, a po osnovu drugog konkursa – više od 13 miliona dinara za pošumljavanje  zemljišta u javnoj svojini autohtonim vrstama drveća i žbunja.

Ministar je čestitao predstavnicima sedam lokalnih samouprava i poželeo uspeh u daljim aktivnostima, naglasivši da je pošumljavanje jedan od najvažnijih zadataka u zaštiti životne sredine, i da je neophodno da se sve lokalne samouprave dosledno i trajno angažuju na unapređenju javnih površina pod šumom. Izrazio je uverenje da uspešnost u pošumljavanju u lokalnim zajednicama ne zavisi toliko od potrebnih sredstava, koliko od opredeljenja i posvećenosti ovim aktivnostima. Ministarstvo će nastaviti da dodeljuje sredstva i pruža punu podršku lokalnim samoupravama u aktivnostima pošumljavanja, najavio je Trivan jer je „posaditi svake godine bar jedno drvo - zalog za budućnost“.

Kraljevo je drugu godinu zaredom dobilo ova sredstva. Ove godine dobio je 2.213.640,00 dinara, uz učešće grada od 600.000 dinara.

Kako portal Krug saznaje, sadnice će biti posađene na lokaciji između kružnog toka kojim počinje Žički put u Ribnici, Ulicom Milomira Glavčića, koja vodi do Glavčićevog mosta. Sadnice će bito sađene i u dva gradska parka, ali i na lokaciji na Beranovcu pored trum staze.

Prema pojašnjenju Miluna Jovanovića, člana Gradskog već, sadnice će biti dobavljene preko JP „Srbijašume“, a zasađene po programu koji će biti urađen u koordinaciji sa JKP „Čistoća“ Kraljevo. Ovaj projekat je zamišljen tako da pomogne sadnju autohtonih sorti koje su pokazale da mogu uspešno da se održe na nekom lokalnom području.

foto: Goran Bunardžić

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments