Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

13. septembar 2019.

Posle dve godine pauze, lepa akcija gradskog Saveta za bezbednost u Kraljevu nastavljena je kupovinom 1.200 sedišta za bebe rođene od 1. januara do danas, a prvoj raspodeli prisustvovalo je puno roditelja, mnogi su došli i sa bebama

Kraljevo je prvi grad u Srbiji koji je pre tri godine, preko gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja, organizovao akciju kupovine i doniranja auto-sedišta roditeljima svih novorođenih beba. Posle dve godine pauze, akcija je nastavljena kupovinom novih 1.200 auto-sedišta za svu decu rođenu od 1. januara do danas. Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, u svečanoj sali Gradske uprave reka je da je veoma srećan što je toliko mladih roditelja (mnogi i sa bebama) došlo da preuzme poklone - bezbednosna auto-sedišta.  

- Shvatili smo da je neophodno da sva deca koja su rođena od početka godine imaju pravo na besplatna auto-sedišta, odnosno da roditelji ne moraju da izdvajaju sopstveni novac za ove namene – poručio je gradonačelnik.

On je dodao da je obezbeđeno dovoljno auto-sedišta, ne samo za decu koja su rođena ove godine, nego i za decu koja će se naredne godine roditi na teritoriji Kraljeva. Grad će, obećao je, nastaviti da kupuje ova sedišta i u narednim godinama kako bi sva deca rođena u Kraljevu, a roditelji su im stanovnici grada na Ibru, mogliada dobiju besplatno sedište od grada. Gradonačelnik je podsetio da je grad Kraljevo, zajedno sa Pokretom za decu „Tri plus“, obezbedio popuste u različitim radnjama za porodice sa troje i više dece.

Nenad Marković, predsednik gradske skupštine i predsednik užeg saziva Saveta za bezbednost saobraćaja, istakao je da će, pošto se u Kraljevu sada, nažalost, godišnje rodi ispod 1000 beba, 1.200 nabavljenih sedišta, verovatno biti dovoljno i za decu rođenu do februara, marta sledeće godine.

Roditelji su, po zahtevu Agencije za bezbednost saobraćaja, prošli kraću obuku kako se sedišta pravilno fiksiraju, jer ponekad sitan propust može da dovede do toga da uvezivanje opšte nema nikakvog efekta, ako nije izvedeno pravilno.

Nakon prezentacije o pravilnom fiksiranju auto-sedišta za bebe, za roditelje je održana i demonstracija fiksiranja sedišta u automobilima ispred zgrade Gradske uprave.

Obuka i preuzimanje auto-sedišta ubuduće će biti organizovani svakog četvrtka od 18.00 do 19.00 časova, u svečanoj sali Gradske uprave na Trgu Jovana Sarića.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments