Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. septembar 2019.

Ženski centar „Milica“ iz Vrnjačke Banje organizator je obeležavanja Svetskog dana ginekološke onkologije i revijalne košarkaške utakmice utakmice u Beogradu, kojom će pokušati da podignu svest o važnosti redovnog pregleda

Cilj obeležavanja 20. septembra Svetskog dana ginekološke onkologije jeste da razvije svest kod žena o važnosti redovnih ginekoloških pregleda kako bi se rak otkrio na vreme i smanjila smrtnost po kojoj smo na neslavnom - trećem mestu u Evropi.

U više od 30 država, Udruženja pacijenata, uz podršku porodica i bliskog kruga ljudi, u saradnji sa sportistima, javnim ličnostima iz sveta, kulture, medija, zabave, predstavnicima Ministarstava sporta i zdravlja, onkolozima, 20. septembra igraće revijalne utakmice simbolizirajući zajedništvo u borbi sa ginekološkim karcinomima.

Ženski centar „Milica“ iz Vrnjačke Banje je udruženje osnovano sa ciljem unapređenja života i zdravlja žena. Ovu revijalnu košarkašku utakmicu i okupljanje, Ženski centar „Milica“ organizovaće na Otvorenim košarkaškim terenima KK „Crvena zvezda“ na Malom Kalemegdanu, 20. septembra u 12 časova.

Događaj pod sloganom "Igrajmo za život, igrajmo protiv raka" će imati i edukativni karakter, jer je planirano da utakmicu, u kojoj će učestvovati predstavnici Ministarstava zdravlja i sporta, Instituta za javno zdravlje, Udruženja pacijenata, omladine, ginekologa-onkologa, kao i  javne ličnosti iz medija, kulture, sporta, završe devojčice kao simbol budućih generacija koje treba da budu edukovane na vreme i svesne važnosti prevencije i brige o sebi.

Kao humanitarno, neprofitno udruženje, koje postoji 10 godina sa ciljem unapređenja kvaliteta života i zdravlja žena (sa posebnim akcentom na pomoć i podršku obolelima od raka i njihovim porodicama), Ženski centar „Milica“ dobitnik je plakete “Kapetan Miša Anastasijević” za unapređenje kvaliteta života i zdravlja žena Srbije.

Tokom proteklih godina, članice ovog udruženja organizovale su brojne uspešne akcije i kampanje. U akciji “Daj snagu”– prikupljaju kosu za pravljenje perika namenjenih ženama obolelim od raka dojke. Humanitarna misija „Daj pedalu raku“ – predstavlja vožnja podrške biciklama, a već pet godina organizuje se u oktobru u više od 20 gradova u Srbiji uz institucionalnu podršku Ministarstva zdravlja, Ministarstva omladine i sporta, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Miroslav Jovanović Batut“. Već tri godine traje i još jedna od akcija pod nazivom: „Veruj svojim rukama“, koja predstavlja obuku slepih i slabovidih žena za samopregled dojke.  

Budi podrška na utakmici u kojoj svi zajedno činimo tim koji pobeđuje ginekološki karcinom“, poručuju iz Ženskog centra „Milica“ pred događaj koji će u petak 20. septembra početi tačno u podne na otvorenim košarkaškim terenima KK „Crvena zvezda“ na Malom Kalemegdanu u Beogradu.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments