Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. septembar 2019.

Cilj seminara u Vrnjačkoj Banji je da se novinari medija iz pet gradova Raškog okruga upoznaju sa postojećim normativnim i institucionalnim okvirom za saradnju javne uprave, civilnog sektora i medija u oblasti zaštite životne sredine

U Vrnjačkoj Banji sutra će početi dvodnevni seminar „Lokalni mediji i zaštita životne sredine u lokalnim samoupravama“ koga, za novinare iz medija sa teritorije Raškog upravnog okrug, organizuje Udruženje građana „Kraljevački razvojni centar“ uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Cilj seminara je da se novinari medija iz pet gradova Raškog upravnog okruga, upoznaju sa postojećim normativnim i institucionalnim okvirom za saradnju javne uprave, civilnog sektora i medija u oblasti zaštite životne .

Međusektorska i multidisciplinarna saradnja je osnovna predpostavka za jačanje kapaciteta lokalnih samouprava za unapređenju stanja u oblasti zaštite životne sredine, ali i za jačanje aktivizma građana,aposebno mladih,u ovoj oblasti.

Uloga medija i novinara u tome je od višestrukog i prvorazrednog značaja, pa je i potreba kako medijski obrađivati teme iz oblasti zaštite životne sredine na lokalnom nivou, konstantna.

Novinari, polaznici seminara će, kroz interaktivna predavanja i trening (radionicu) vežbati da, pri kreiranju budućih medijskih sadržaja, primene nova znanja i veštine stečene na seminaru.

Sa polaznicima će raditi eminentni poznavaoci oblasti zaštite životne sredine iz Ministarstva zaštite životne sredine kao i stručnjaci za saradnju javnog i civilnog sektora i komunikacije.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Borko

  Gost - Borko

  U organizaciji ,,novinara,,političara, dajte molim Vas samo nije jasno ko finansira novinare takvog kalibra. Vaša uloga u tkz. privatizaciji  velike većine vaših kolega  je jako poznata a sad dok se sistemski uništavaju prirodni resursi (šume,voda,potoci,šljunka,kamena,mineralne vode) vi držite seminar. Bruka!
  • Ime: Borko
 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Trebalo bi da većina tih novinara pohadja seminar o etici i pravom novinarstvu !
  • Ime: Stanar