Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

18. oktobar 2019.

Nakon obuke za tzv. real zavarivanje, 10 polaznika odabranih među više od 100 prijavljenih kandidata, dobili su danas sertifikate koji će im omogućiti da odmah nađu posao, a trojica od njih već su počeli da rade u domaćim firmama

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) finansirala je u nizu obuka i program tzv. real zavarivanja uz pomoć EU projekta “Podrška programima NSZ“ (tu su još i programi obuke na zahtev poslodavca i dodele subvencija za teže zapošljiva lica. Obuku real zavarivanja prošlo je 10 polaznika odabranih među više od 100 prijavljenih kandidata.

Pogledajte prilog sa dodele sertifikata:

- Nakon tromesečne teorijske i praktične obuke oni su uspešno položili testove, a tri polaznika od deset već su se i zaposlili – ističe Snežana Prelić, direktorka filijale NSZ u Kraljevu.

Obuka je, dodaje ona, veoma korisna, kako za one koji već dugo čekaju na zaposlenje, tako i za nisko kvalifikovana lica.

- Propratili smo i konstantne potrebe samih poslodavaca za ovom vrstom zanimanja. Obuka po polazniku koštala je 150.000 dinara, a izvedena je preko Mokrogorske škole menadžmenta u saradnji sa Akademijom Oxford i GP „Nikolić“ iz Kraljeva (u kojem je obuka izvedena i koje je zaposlilo dvojicu polaznika obuke) – pojasnila je Prelić.

Prema rečima Željka Vujovića, menadžera Akademije Oxford, deset uglavnom mladih polaznika – zavarivača osposobljeno je da radi na terirtoriji Srbije, ali njihovi sertifikati koji su im uručeni danas (a koje treba da obnavkjaju na svakih šest meseci) – priznati su i van granica Srbije.

Polaznici obuke ocenju da su im tri meseca teorijske i praktične obuke bila sasvim dovoljna da savladaju tehike zavarivanja i da će posao naći odmah, kod domaćih poslodava, a jedan broj i u inostranstvu.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments