Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

17. novembar 2019.

Sjajna akcija Ženskog centra „Milica“, u čijem je Dnevnom centru u Vrnjačkoj Banji podeljeno sedam od 15 perika od prirodne kose ženama obolelim od raka dojke, koje prolaze kroz hemioterapiju

Samo jedna reč, kažu, može da nas oslobodi od svih bolova i težine života, a ta reč je - ljubav. Najlepši dokaz te tvrdnje dogodio se ovog vikenda u divnoj atmosferi Dnevnog centra „Milica“ u Vrnjačkoj Banji, gde su sa puno ljubavi dočekane žene – onkološki pacijenti i članovi njihovih porodica iz Kraljeva, Aleksinca, Prokuplja, Vršca, Leskovca, Beograda, Štulca. Razmenjivana su iskustva o ishrani i propratnim problemima sa kojim se žene susreću tokom lečenja, a zatim je usledila proba perika i obuka o njihovom pravilnom održavanju, koju je održala profesorka scenske maske i vlasuljarstva Vladanka Žilović, čiji je tim izradio svih 15 perika za kampanju „Daj snagu“.

Ove perike su rezultat prvog dela kampanje „Daj snagu“ koju su pokrenuli Ženski centar „Milica“ i brend „Panten“ uz podršku kompanije Delez Srbija.

- Ono što je mnogo bitnije od toga jeste činjenica da su ove perike izrađene od ljubavi, podrške i velike snage koju su ljudi sa pramenovima kose slali Ženskom centru „Milica“, sa željom da dame koje prolaze kroz tešku životnu borbu izdrže, nastave dalje, ne zaboravivši da nisu same, da su voljene i da su naše heroine – ističe Vesna Bondžić iz Ženskog centra „Milica“.

Posle obuke dame su predivno našminkale Vjera Radulović (Kozmetičko-estetski salon "Vjera" TC Brđović) i Biljana Zekanović (Kozmetički salon "Lady" Nemanjina 8 ). Za poklone koji će ih sećati na ovaj dan i novi početak pobrinuli su se Unikat 1- licideri, Spektol Novi Sad, Alisa u zemlji kolača, a svaka od žena je ponela sa sobom kviling čestitku sa fotografijom dela knjige poruka koje su im slali donatori kose.

Dan je završen šetnjom prelepom banjom i ručkom u Hotelu Zepter.

- Ovo je bio dan prepun ljubavi, emocija i podrške, dan koji ćemo svi pamtiti kao novi početak. Ženski centar Milica je dobio nove članice kojima će biti pomoć i podrška dok prolaze kroz lečenje, a nadamo se i prijatelje i posle toga – kažu u Ženskom centru Milica.

„Daj snagu“, kako navode, ne znači samo „daj periku“, već i podršku, pomoć i snagu, onda kad je najpotrebnije.Ovo je jedan od načina da se hrabrim ženama koje prolaze kroz težak period pokaže da nisu same i da je Ženski centar „Milica“ za njih uvek tu.  . Preostalih osam perika biće podeljeno kada sa ostalim damama bude dogovoren novi termin, a nastavak ove lepe akcije dokaz je da se u Ženskom centru „Milica“ sve radi iz ljubavi. Iz ljubavi, zato što u njoj leži istinska snaga, a ko voli mnogo – mnogo može i da uradi.

forografije: Đorđe Petrović

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments