Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

11. decembar 2019.

Turistička organizacija Vrnjačke Banje danas je osvojila najprestižniju nagradu u Srbiji u oblasti turizma - "Turistički cvet" i to u kategoriji najbolja turistička organizacija

"Turistički cvet" je nagrada Turističke organizacije Srbije koja se tradicionalno dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma u Srbiji. Turistička organizacija Vrnjačke Banje danas osvojila je najprestižniju nagradu u oblasti turizma - "Turistički cvet", i to u kategoriji najbolja turistička organizacija

Ukupno 78 prijavljenih kandidata takmičilo se za nagrade u pet kategorija, a pobednika je odabrao stručni žiri. Od ove godine, u izbor najboljih prvi put bila je uključena i internet publika. Građani su tokom prve polovine oktobra mogli da učestvuju u internet glasanju na sajtu www.turistickicvet.rs i da odaberu po jednog favorita u svakoj kategoriji, a njihovi glasovi računali su se kao jedan glas stručnog žirija

Nagradu “Turistički cvet” je ustanovio Turistički savez Srbije 21. juna 1982. godine i te godine je nagrada prvi put i dodeljena.

„Turistički cvet“ je 16. juna 1983. godine ustanovljen kao trajna nagrada. Od samog formiranja nagrade kategorije su se menjale i prilagođavale trenutnoj situaciji u turističkoj privredi Srbije.

Od 1992. do 1994. godine bila u toku transformacija statusa Turističkog saveza Srbije u Turističku organizaciju Srbije, u tom periodu se nije sprovodila akcija dodeljivanja nagrade “Turistički cvet”.

Turistička organizacija Srbije je formirana 1994. godine Zakonom o turizmu i nagrada “Turistički cvet” se ponovo dodeljuje od 1995. godine, svake godine u kontinuitetu.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Bravo za Banju, no, u ostalim mestima nisu stigli razni političari da izgrade svoje objekte inače, ko zna, možda bi nagrada otišla ko zna gde !
    • Ime: Stanar