Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. februar 2020.

Privredna komora Srbije, u saradnji sa šest udruženja poslovnih žena, danas je u Regionalnoj privrednoj komori Moravičkog i Raškog okruga, organizovala edukativnu radionicu u okviru projekta ,,Postanimo jače, znanjem do uspeha"

Prema rečima Ive Vuksanović iz Privredne komore Srbije, cilj projekta je ekonomsko osnaživanje preduzetnica, povećanje njihove vidljivosti, širenje poslovnih kapaciteta, kao i mogućnost za ulazak u trgovinske lance velikih kompanija.

- Projekat se realizuje uz finansijsku pomoć Nemačke razvojne saradnje (GIZ), trajaće naredna dva meseca i sastojaće se iz dve faze. Prva faza će obuhvatati treninge i mentoringe, poput današnjeg u Kraljevu, a nakon edukativnog dela, žene koje učestvuju u projektu iz svih šest gradova, biće gosti Privredne komore Srbije, na događaju koji organizujemo specijalno za njih, a cilj tog skupa biće umrežavanje sa predstavnicima trgovinskih lanaca i velikih kompanja, što će omoggućiti direktan susret za ostvarivanje saradnje – pojasnila je Vuksanović.

Pogledajte izjavu Ive Vuksanović iz Privredne komore Srbije:

U pitanju su preduzetnice okupljene u udruženjima „Ilinka Ilić" iz Kraljeva, „Nadežda Petrović" iz Čačka, iz Asocijacije poslovnih žena „Vizija" iz Kragujevca, udruženja poslovnih žena Niš, „Danica“ iz Leskovca i „Eve" iz Valjeva.

Božana Pantović, predsednica Udruženja „Ilinka Ilić" iz Kraljeva, domaćin današnjeg skupa, pozdravila je preduzetnice iz drugih gradova, istakavši da je cilj projekta „Postanimo jače- znanjem do uspeha", upoznavanje učesnica sa različitim vrstama izazovima sa kojima se susreću tokom u poslovanju.

- Naša današnja želja je da, prvenstveno, osmislimo plan radionica i treninga. Žene su vrlo zaintersovane za naše radionice. Imamo vrsne trenere od kojih će imati priliku dosta da čuju i nauče. Sa druge strane, imamo i dobru saradnju sa relevantnim institucijama, pre svega sa našom regionalnom i Privrednom komorom Srbije i filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje, što je vrlo ohrabrujuće - navela je Pantović.

Pogledajte izjavu Božane Pantović:

Milijana Šekler, preduzetnica i vlasnica seoskog domaćinstva „Šekler", sa Rudna, smatra da su ovakve radionice od velikog značaja, jer pružaju šansu preduzetnicama da razmene iskustva i nauče nešto novo.

- Dolazim iz najudaljenije mesne zajednice grada Kraljeva, sela Rudno, a više od trideset godina se bavimo seoskim turizmom. Trenutno imamo oko 30 ležaja, četiri apartmana i tri sobe, a „bukirani" smo do jula. Kod nas je specifično to što sezona traje tokom cele godine. Gosti koji nam dolaze iz Beograda, Novog Sada, a sve je više i stranaca koji na booking-u pronađu ponudu, a kad dođu - oduševe se - ponosna je Milijana.

Ove zime, kaže, imali su za goste  dosta Poljaka i Rusa kojima je posebno interesantno to što u domaćinstvu Šekler sami spremaju tradicionalnu domaću hranu.

- U porodici nas ima 11 i svi smo  ravnopravno uključeni u posao, što je verovatno jedan od razloga našeg, za mnoge neočekivanog uspeha - zaključila je  Šekler.

               Jovana Ristić

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments