Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

5. mart 2020.

Đaci iz 12 kraljevačkih osnovnih škola danas su u biblioteci „Stefan Prvovenčani“ kroz igru „Igraj za energiju“ sličnu monopolu obeležili 5. mart – Dan energetske efikasnosti, poručujući da su svesni značaja smanjenja potrošnje energije

Međunarodni dan energetske efikasnosti – 5. mart danas su nadmetanjem obeležili učenici 12 osnovnih škola sa teritorije grada Kraljeva.

Deca iz 12 osnovnih škola (u tri grupe po četiri škole), najpre su bila u prilici da čuju prezentaciju posvećenu osnovnim pojmovima energetske efikasnosti, a onda su svi učestvovali u turniru igrajući igru „Igraj za energiju“.

- Igru je Ministarstvo rudarstva i energetike, zajedno sa Ministarstvom, građevinarstva saobraćaja i infrastrukture i komapnijom GIZ napravilo kao edukativnu igru za decu od šestog do osmog razreda. Ona je slična monopolu, a pitanja su iz ove oblasti, jer je najbitnije početi učiti decu od malih nogu šta je energetska efikasnost – kaže Zorica Sretenović, energetska menadžerka grada Kraljeva, ocenjujući da jedino mlađi naraštaji mogu da utiču na pozitivne promene.

Ona je podsetila da je grad Kraljevo konkurisao i po drugi put dobio sredstva od budžetskog fonda za energetsku efikasnost.

- U pitanju je projekat energetske sanacije Doma učenika srednjih škola u Kraljevu, čija će realizacija početi ove godine. Vrednost projekta je skoro 24 miliona dinara, za koji smo dobili skoro 16,8 miliona dinara, a učešće grada je oko 7,2 miliona dinara.

Danas su se takmičila deca iz 12 osnovnih škola: „Đura Jakšić“, „Branko Radičević“, „Jovo Kursula“ „Svetozar Marković“, „Jovan Cvijić“, „Sveti Sava“, „Braća Vilotijević“, „IV kraljevački bataljon“, „Olga Milutinović“, „Čibukovački partizani“, „Jovan Dučić“ i Vuk Karadžić“.

- Kroz učenje o energetskoj efikasnosti učimo načine za smanjenje potrošnje energije u svetu, a ovakve igrice su, ne samo edukativne, već i zabavne – smatra Stefana Glavčić iz OŠ „Jovo Kursula“, anjen drug Andrej Kiković iz OŠŠ „Svetozar Marković“ dodaje kako će sve ono što danas bude naučio – preneti svojim drugarima, jer je svestan koliko nekontrolisana potrošnja energije nije dobra i šteti budućim generacijama.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments