Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

25. jun 2020.

Kroz projekat ''Zelenim aktivizmom do održivog lokalnog razvoja'', Evropski pokret Kraljevo pokrenuo je u seoskim MZ inicijativu za izradu Strategije održivog ruralnog razvoja Kraljeva, a na treću tribinu po redu pozvani su meštani Lopatnice

Na ruralnim područjima postoji ozbiljan nedostatak komunalne infrastrukture, čime se značajno ugrožava kvalitet podzemnih voda i kvalitet života građana. Jednostavna, pouzdana i jeftina rešenja dolaze iz prirode, ali nekontrolisano trošenje resursa i zagađenje ne daju dovoljno vremena da priroda sama obavi svoj posao, pa je potrebno primeniti i pospešiti već uspostavljene prirodne procese. Zato je neophodan sveobuhvatan i kontinuirani rad na obnovi i razvoju ruralnih područja, u skladu sa principima održivog razvoja, uz značajna ulaganja, edukaciju, inicijative i aktivnosti svih ključnih aktera razvoja na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou, uključujući i poljoprivredne proizvođače.

U subotu (27. juna) u 14.00 časova, na terasi restorana Seoskog turistickog domacinstva Svetislava Pavlovića u Lopatnici biće održan treći po redu okrugli sto u okviru projekta „Zelenim aktivizmom do održivog lokalnog razvoja“. Organizator dogadjaja je Evropski pokret u Srbiji - Kraljevo.

Projekat podrazumeva organizaciju četiri javna događaja u mesnim zajednicama na ruralnom području, sa ciljem da meštanima tih mesnih zajednica predstavli analize stanja i pokretanja inicijative za izradu Strategije održivog ruralnog razvoja grada Kraljeva. Prvi okrugli sto (na kojem je pokrenuta procedura potpisivanja inicijative, koja će biti upućena lokalnoj samoupravi) održan je 14. marta u Vrbi, a drugi 3. juna u Ušću.

Ovaj projekat sprovode British Council  i Trag Fondacija u saradnji sa Fondom za dobru upravu Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, organizator će obezbediti dezinfekciona sredstva, a svim učesnicima i maske za jednokratnu upotrebu.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments