Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

20. april 2017.

KUD „Kraljevačka riznica“ organizator je festivala dečjeg folklora, koji će predstojećeg vikenda okupiti više od 1.500 mališana iz više od 20 opština i gradova Srbije, Crne Gore i Makedonije

U subotu i nedelju, 22. i 23. aprila, na šestom po redu festivalu dečjeg folkora pod nazivom “Zlatni suncokreti”, u organizaciji KUD „Kraljevačka riznica“ nastupiće 1.545-oro dece uzrasta 10 do 16 godina.

Najzanimljiviji deo festivala biće prvog festivalskog dana (subota, 22. april) kada u 15.30 počinje defile svih učesnika (od OŠ "IV kraljevački bataljon" ka centru grada), a najatraktivniji će biti veliko kolo, koje će na Trgu srpskih ratnika u 16 časova  razviti sva deca – učesnici festivala.

Igor Gudić, direktor i umetnički direktor KUD “Kraljevačka riznica” kaže da je ovo najveći festival dečjeg folklora u Srbiji. Festival će ove godine drugi put imati takmičarski karakter, a o najboljima, koje očekuju i vredne nagrade,  odlučivaće žiri u sastavu: Dajana Kostić, koreograf, Ivan Terzić, etnolog i Vladimir Milićević, profesor muzike.

 

Obe festivalske večeri, i u subotu, i u nedelju, takmičarski koncerti odigravaju se u fiskultutnoj sali OŠ „IV kraljevački bataljon“ od 17 časova.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments