Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. april 2017.

Istoričar, profesor i publicista iz Sjenice, poznat po istraživanjima istorije islamizacije naših prostora, u utorak će u kraljevačkom Narodnom muzeju promovisati knjigu “Prezimena i njihovo poreklo na Sjeničko-Pešterskoj visoravni"

Salih Selimović je vrstan poznavalac tema vezanih za srpsko-muslimanske odnose i probleme koji su se „provlačili“ kroz našu, ne mnogo srećnu, balkansku prošlost. Autor je vrednih knjiga, na desetine studija, naučnih radova o poreklu i istoriji Srba muslimanske veroispovesti. Selimović tvrdi da su „današnji muslimani, koji su sa prostora bivše SFRJ, u većini slovenskog  porekla”.

Istorijom kao naukom, Selimović se bavi već decenijama, a oblast njegovog posebnog interesovanja su poreklo porodica i islamizacija, kao i demografski i migracioni procesi na Sjeničko-pešterskoj visoravni i u celoj Staroj Raškoj ili Raškoj oblasti.

Osim autora, na promociji knjige govoriće i književnik Velibor Veličković, arhivski savetnik-istoričar Radomir Ristić, prof. dr Novak Nedić i direktor kraljevačkog Narodnog muzeja Dragan Drašković.

 

Utorak, 25. april, 18 časova, Galerija Narodnog muzeja u Kraljevu

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments