Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

25. april 2017.

Izložba umetnice iz Šapca, koja donosi naslikano i fotografisano cveće i razmišljanje o suprotnostima, biće otvorena u Galeriji Kulturnog centra Ribnica u sredu 26. aprila

U sredu 26. aprila u 20 časova u Galeriji Kulturnog centra u Ribnici biće otvorena izložba akvarela i fotografija pod nazivom „Cvetna bašta“ umetnice Danijele Mladenović.

Naslikano i fotografisano cveće predstavlja razmišljanje o suprotnostima: život i smrt, radost i tuga, duh i materija, večno i prolazno.

Uobičajeno je da se cveće na slikama tumači kao simbol lepote života, radosti i nade, jer se u prirodnom ciklusu pojavljuje sa bujanjem prirode i dolaskom proleća. Motivi na akvarelima upravo treba da izazovu ovakve asocijacije.

Fotorgafije prikazuju isti motiv izgrađen prirodnim ubranim cvećem. One beleže promene koje su nastale tokom jednog dana na cveću odvojenom od izvora života.

 

Danijela Mladenović je rođena u Šapcu 1979. godine, diplomirala je 2005. godine, a doktorirala 2014. na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) Univerziteta umetnosti u Beogradu. Redovni je član Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS). Od 2002. godine učestvuje na grupnim izložbama u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Grčkoj i Austriji, a samostalno izlaže od 2007. godine. Dobitnik je nagrade "Igor Belohlavek" 51. Oktobarskog salona u Šapcu i nagrade za mozaik FLU.  

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments