Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

9. maj 2017.

Fantomke su dugo povezivane sa nasiljem, ali fantomka je  danas samo jedan od instrumenata političke kozmetike, poručuje autorka iz Beograda izložbom „And what about you“, koja masku koristi da bi stvorila iluziju otpora

U Galeriji Kulturnog centra „Ribnica“ Kraljevo u sredu 10. maja u 20 časova biće otvorena izložba radova Andree Dramićanin iz Beograda. Na izložbi će biti prikazane maske.

Fantomke se jako dugo povezuju sa nasiljem. Prvobitno su pripadnici organizovanih kriminalnih grupa njima maskirali svoje lice, da bi postepeno postale pop objekat, simbol folklornog otpora.

Globalizovani svet, podignut na kraju istorije i prožet transkontinentalnim protokom kapitala, robe i informacija, masku koristi ne bi li stvorio iluziju otpora, demokratičnosti i potencijala građanskog otpora. Fantomka je danas samo jedan od instrumenata političke kozmetike koja za cilj ima hibernaciju radikalne kritike društva.

Andrea Dramićanin rođena je 1990. godine u Beogradu. Završila je Fakultet likovnih

umetnosti u Beogradu (2009 -2015), odsek vajarstvo. Poslednji semestar master studija završila je na École nationale supérieure des beaux-arts de Paris , kao stipendista Vlade Francuske (2014-2015). Izlagala je samostalno i na grupnim izložbama u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Nemačkoj. Živi i radi u Beogradu.

 

Izložba će biti otvorena do 23. maja. 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments