Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

16. maj 2017.

Naš grad će 27. maja, uz još nekoliko gradova u Srbiji biti domaćin Mini gitarijade, čiji pobednik se plasira za Zaječarsku gitarijadu; iste večeri će na Trgu srpskih ratnika biti organizovan koncert grupe «Električni orgazam»

- Drago mi je što smo započeli priču sa Zaječarskom gitarijadom, jer želimo da oživimo rok scenu u Kraljevu i da nekim mlađim generacijama omogućimo da slušaju kvalitetnu muziku. Organizovanjem ovakvih događaja nastojimo da se borimo protiv kiča i šunda... Mini gitarijade će se održati u još nekoliko gradova u Srbiji, a pobednici nastupaju u polufinalu Gitarijade u Zaječaru - rekla je Elizabeta Todorović, direktorka Kulturnog centra „Ribnica“.

Ona je danas zajedno sa Bojanom Petrovićem, muzičkim urednikom, na konferenciji za novinare najavila Mini gitarijadu i koncert grupe Električni orgazam, koji će biti održani u subotu 27. maja na Trgu srpskih ratnika.

Konkurs za učešće na 51. gitarijadi u Zaječaru otvoren je do 20. maja. Pravo učešća na konkursu imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje. Prijave za učešće se podnose isključivo elektronskim putem, popunjavanjem obrasca na zvaničnom sajtu Gitarijade www.gitarijada.org. Uz obrazac prijave neophodno je priložiti: snimke dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju i fotografiju benda (jpg). Bendovi su u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na Youtube kanalu Gitarijade.

Pobednik Mini gitarijade nastupiće na Zaječarskoj gitarijadi u polufinalu 29. ili 30. juna, dok će se finale održati 1. jula 2017. godine.

Nakon takmičarskog dela programa kraljevačke Mini gitarijade, u 22 časa počinje koncert grupe Električni orgazam.

Članovi žirija su: Aleksandra Pavlović, muzički urednik u Studentskom kulturnom centru Kragujevac, Vladimir Krunić, frontmen pan rok grupe “Krstaši”, koja je bila učesnik prošlogodišnje Gitarijade u Zaječaru i Vladislav Jurić Džubo, rok muzičar iz Kraljeva.

http://www.gitarijada.org/konkurs/

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments