Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

19. jun 2017.

Zavičajno društvo „Kraljevo“-podružnica Beograd, ove godine sedmi put organizuje letnji festival dobrog raspoloženja, zvuka pesama o Ibru i Moravi i uživanja u gastonomskim  čarima nadaleko čuvenog kraljevačkog kajmaka

Manifestacija „Kajmak bal 2017“ koju sedmi put zaredom organizuje Zavičajno društvo „Kraljevo“- podružnica Beograd, biće održana u subotu 24.juna  godine u Beogradu na dve lokacije : od 11 časova pre podne u Topčiderskom parku a posle podne, od 19 časova u Skadarliji (ispred kuće Đure Jakšića“)

Prepodnevni deo “Kajmak bala“ biće jedinstvena smotra dobre pesme, lepog druženja i uživanja u  gastonomskim  čarima  našeg nadaleko čuvenog kraljevačkog kajmaka.

Da sve protekne u duhu drugarstva , prijateljstva i zvuka rodnog kraja potrudiće se naši dragi gosti: deca iz KUD "Moravac" iz Adrana,  KUD Ratina, OŠ "Vuk Karadžić" iz Ribnice, OŠ "Živan Maričić" iz Žiče, deca iz etno odseka Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, a njima će se pridružiti i njihovi vršnjaci iz beogradske OŠ “Branko Ćopić“.

Na „Kajmak balu“, letnjem festivalu dobrog raspoloženja i zvuka Ibra i Morave sred Beograda, učestvovaće umetnici koji su  ime Kraljeva i svog zavičaja proneli i proslaviil širom planete : Novica Negovanović i Raše Pavlović, koji su uvek sa „decom Ibra i Morave skućenom kraj Dunava i Save“.

Popodnevni deo „Kajmak bala" počinje u  subotu 24.juna u  19. časova u srcu Beograda, u boemskoj Skadarliji. Biće to prilika za nastavak druženja započetog u Topčideru, ali i prilika da se Beogradu i posetiocima Skadarlije predstave neke od znamenitih kraljevačkih manifestacije, poput manifestacija „Veseli spust“, „JazzIbar“, „Srebrni kazan“, „Maglič fest“-a , „Narcisima  u pohode“, „Dani Jelene Anžujske“....

«Da u ovom naumu uspemo pomogli su nam Gradska uprava, Turistička organizacija Kraljeva i društvo „Sveta Jelena Anžujska“. Njima, a posebno najmlađim učesnicima programa,  iskreno  se zahvaljujemo, a vas dragi Kraljevčani, ma gde da ste, pozivamo da nam se pridružite u subotu 24.juna u Beogradu koji će, bar tog dana, biti centar Kraljeva!», navodi se u saopštenju organizatora.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments