Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

31. oktobar 2018.

Nosioci poljoprivrednih gazdinstava koji imaju prijavljene zasade pod voćem imaju pravo na bespovratnu isporuku do najviše 500 kilograma mineralnog đubriva KAN 27%N po hektaru

Grad Kraljevo oglasio je bespovratnu isporuku mineralnog đubriva 206.250 kg mineralnog đubriva KAN 27%N iz republičkih robnih rezervi fizičkim licima    nosiocima poljoprivrednog gazdinstva koji imaju prijavljene zasade pod voćem.

Ovo pravo može da ostvari fizičko lice – nosilac poljoprivrednog gazdinstva, koje ima prijavljene površine pod voćem u 2018. godini u skladu sa Pravilnikom o upisu  u  registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva.

Fizičko lice - nosilac poljoprivrednog gazdinstva može da preuzme najviše 500 kg po hektaru, a najviše za jedan hektar prijavljene površine pod voćem, u skladu sa Pravilnikom. Konačna količina đubriva koje će biti dodeljeno fizičkim licima zavisiće od broja prijavljenih lica.

Zahteve za preuzimanje mineralnog đubriva zainteresovani mogu da podnesu od 1. do 12. novembra, svakog radnog dana od 10:00 do 14:00 časova na obrascu objavljenom na sajtu grada Kraljeva ili preuzimanjem istog na šalteru broj 4 pisarnice Gradske uprave grada Kraljeva. U  zahtev treba da budu upisani podaci  o prijavljenim površinama pod voćem sa stanjem na dan stupanja na snagu zaključka Vlade RS od 11.10.2018. godine.

O raspodeli će podnosioci zahteva biti naknadno obavešteni, a oni koji dobiju mineralno đubrivo   treba da ga iskoriste isključivo za radove u poljoprivredi na površinama pod voćem.

foto: Pixabay

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments