Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

4. decembar 2018.

Ukupno 176 tona mineralnog đubriva uskladišteno je u prostorijama JKP „Pijaca“ u Kraljevu gde će poljoprivrednici i narednih nekoliko dana moći da ga preuzmu, a evo koliko pojedinično su mogli da dobiju kraljevački voćari

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić sa članovima Gradskog veća Milošem Ugrenovićem i Milanom Miloševićem prisustvovao je raspodeli mineralnog đubriva poljoprivrednim proizvođačima u hali JKP „Pijaca“. Raspodela se vrši na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije o bespovratnoj isporuci mineralnog đubriva KAN 27 % N fizičkim licima – nosiocima poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije 27 jedinica lokalne samouprave, za radove u  zasadima voća za 2018. godinu. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je gradu Kraljevu odobrilo bespovratnu isporuku KAN đubriva, a na osnovu raspisanog javnog oglasa i na osnovu zahteva koji su podneli poljoprivredni proizvođači.

Takav zahtev Kraljevo je posle julskih poplava uputilo Republičkom štabu za vanredne situacije. Sada je u Kraljevo je stiglo 176 tona mineralnog đubriva.

Svi poljoprivrednici koji su se prijavili, njih 718 poljoprivrednika sa područja grada Kraljeva dobili su mineralno đubrivo. Poljoprivrednicima je raspodeljeno od jednog do 14 džakova (po 25 kilograma) mineralnog đubriva, u skladu sa kriterijumima propisanim Uredbom. Ukupna vrednost donacije sa sredstvima opredeljenim za prevoz i skladištenje iznosi oko osam miliona dinara. Mineralno đubrivo uskladišteno je u prostorijama JKP „Pijaca“ u Kraljevu gde će poljoprivrednici u narednih nekoliko moći da ga preuzmu.

- I naredne godine ćemo izdvajati sredstva za poljoprivredu, ali ćemo nastojati da više novca ulažemo u infrastrukturu na selu, da gradimo puteve, mostove, kanalizacionu i vodovodnu mrežu, jer ljudi u selu treba da imaju iste uslove za život kao i svi meštani Kraljeva - rekao je Terzić, ocenjujući da novac koji je opredeljen za selo, treba i da ostane na selu.

foto: Zoran Ljubojević

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments