Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. januar 2019.

Poziv važi za korisnike socijalnih programa, osobe nižeg obrazovannog nivoa, dugoročno nezaposlene, romsku i druge manjinske zajednice, samohrane majke, žene koje su pretrpele nasilje i za mlade iz neke od ovih društvenih grupa

U toku je prijavljivanje za besplatnu obuku za razvoj posla u poljoprivredi, namenjenu prvenstveno teže zapošljivim osobama iz Zlatiborskog, Raškog i Šumadijskog okruga. Obuku organizuje Udruženje "Fenomena" iz Kraljeva u saradnji sa Centrom za socijalni rad u Kragujevcu, Regionalnom razvojnom agencijom u Užicu i Poljoprivredno-hemijskom školom u Kraljevu. Projekat podržava vlada Švajcarske kroz SwissPRO program.

Korisnici i korisnice socijalnih programa, osobe nižeg obrazovnog nivoa, nezaposleni duže od godinu dana, romska i druge manjinske zajednice, samohrane majke, žene koje su pretrpele nasilje i mladi iz neke od ovih društvenih grupa, za obuku se mogu prijaviti do 15. marta.

Za izabrane polaznike, koji bi želeli da započnu posao u poljoprivredi, "Fenomena" sa partnerima na proleće organizuje 9 dana obuke o osnovama: pisanja biznis plana, pravne regulative u poljoprivredi, higijenskih standarda i agrotehničkih mera, naročito u organskoj proizvodnji, marketinga, mogućih izvora finansiranja. Edukacije se održavaju na poljoprivrednim gazdinstvima u 3 modula po 3 dana, ukupno 9 dana. Troškove smeštaja, hrane i prevoza plaća organizator obuke. Tri polaznika ili polaznice koji napišu najbolje biznis planove dobiće iz DAFF fonda u vidu opreme po 59.000 dinara investicije, koju će vratiti kroz posao.

Zainteresovani mogu da se jave do 15. marta mejlom na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., na telefon 065 / 230 5000 ili partnerskim organizacijama u Zlatiborskom, Raškom ili Moravičkom okrugu.

Projekat "Socijalna inkluzija kroz DAFF agrobiznis model"  realizuje se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projekte usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).

DAFF - Poljoprivredni razvojni fond Fenomena - je pre 4 godine osnovalo udruženje "Fenomena" iz Kraljeva u cilju podrške poljoprivrednom i socijalnom preduzetništvu u Srbiji. Obuku je do sada prošlo oko 120 polaznika i polaznica.  Petoro polaznika je dobilo investiciju iz DAFF-a, a 52 polaznika su nakon obuke dobila sredstva iz drugih izvora finansiranja. Udruženje "Fenomena" kroz DAFF agrobiznis model promoviše socijalno-preduzetničku inicijativu i održivu poljoprivredu, poslove koji su finsnsijski isplativi, ali koji imaju i pozitivan efekat na društvenu zajednicu i prirodno okruženje.

Udruženje Fenomena i Poljoprivredno-hemijska škola "Dr Đorđe Radić" kao partneri na danas su predstavile učenicima ove škole projekat "Socijalna inkluzija kroz DAFF agobiznis model".

Bili su prisutni učenici smerova: poljoprivredni i veterinarski tehničar i tehničar hortikulture, a ova prezentacija samo je jedan u nizu događaja koji će biti organizovani u okviru pomenutog projekta.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments