Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

14. februar 2019.

Na sednici Vlade danas je usvojena preporuka Ministarstva zdravlja da se zbog virusa gripa, od kojeg je do danas u Srbiji umrlo 29 ljudi, produži raspust u osnovnim i srednjim školama

Đački raspust koji je trebalo da traje do 18. februara, trajaće nedelju dana duže, odlučeno je danas na sednici Vlade, čiji su članovi usvojili preporuku Ministarstva zdravlja da se zbog virusa gripa prolongira početak nastave u drugom polugodiištu. Epidemiolozi su prethodnih dana upozoravali da se u narednih mesec dana može očekivati rast broja obolelih na području cele zemlje. Završetak raspusta videli su kao još jednu otežavajuću okolnost koja bi mogla da dovede do daljeg širenja virusa gripa.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Batut" do sada je od gripa obolelo 104.867 pacijenata, a umrlo je 29 pacijenata čija se smrt može dovesti u vezu sa gripom.

U Institutu "Dr Milan Jovanović Batut" kažu da je registrovan jsrednji intenzitet aktivnosti gripa i široka geografska rasprostranjenost. Epidemije gripa ima na teritoriji Pirotskog, Moravičkog, Zlatiborskog i Nišavskog okruga, a obolelih ima skoro u svim delovima zemlje – u Beogradu, Raškom, Južnobačkom, Pomoravskom, Jablaničkom, Kolubarskom, Rasinskom, Severnobačkom, Severnobanatskom, Zapadnobačkom, Šumadijskom, Braničevskom, Podunavskom, Južnobanatskom, Mačvanskom, Borskom, Sremskom, Topličkom, Zaječarskom i Pčinjskom okrugu.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments