Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

3. april 2019.

Posle audicije održane u martu, od 48 učesnika izabrano je 19 finalista od četiri do 14 godina, a 8. aprila oni će se takmičiti u četiri kategorije koje su organizovane prema uzrastu i prema broju učesnika u pesmi

Udruženje građana Muzičko-edukativna radionica „Uvertira“ iz Kraljeva poziva sugrađane na Treći muzički festival dečijih pesama „Uvertira“ – Deca pevaju dečije pesme, koji će biti održan 8 aprila u 19 časova u Kraljevačkom pozorištu. Karte zainteresovani mogu da kupe na biletarnici Kraljevačkog pozorišta svakog radnog dana od 14:00 do 20:00.

- Festivalom „Uvertira“ želimo da vratimo dečiju muziku tamo gde joj je i mesto, među decom. Kao jedinstveni festival ovog tipa u gradu i okolini (Kragujevac, Trstenik, Čačak…) verujemo da na adekvatan način prezentujemo deci i mladima prave muzičke vrednosti i utičemo na izgradnju njihovog zdravog muzičkog ukusa. Pružajući gradu i deci ovakav festival, smatramo da možemo doprineti muzičkoj edukaciji mladih, ali i upotpuniti kulturni život grada – kaže Radmila Murganić, direktorka Muzičko-edukativne radionice „Uvertira“.

Nakon audicije održane prošlog meseca, izabrano je 19 finalista od 48 učesnika (uzrasta od 4-14 godina) sa teritorije Kraljeva i Vrnjačke Banje. Deca će se takmičiti u četiri kategorije koje su organizovane u zavisnosti od uzrasta ili broja učesnika u pesmi. Na probama i pripremama za finale, deca su imala priliku da se pored učenja i vežbanja svojih pesama i druže, razmenjuju iskustva, pomažu jedni drugima u pripremi pesama... U „Uvertiri“ ističu da se radilo se na muzičkoj edukaciji dece, na razvijanju timskog rada, oslobađanju od treme, ali i na scenskom nastupu. Na finalnoj večeri festivala nastupiće osim finalista i članovi radionice „Uvertira“ kao i učesnici i pobednici prošlogodišnjeg festivala.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments