Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

5. jul 2019.

Kraljevačko udruženje „Naša strana sveta“ ove godine drugi put organizuje kamp za decu na Golliji sa brojnim kreativnim radionicama, a mesta za decu još ima, pa organizatori pozivaju zainteresovane da im se pridruže

„Prošle godine je bilo baš lepo, nadam se da će ove godine biti još bolje nego prošle“,  „Naučili smo svašta novo, a najlepše mi je bilo kada smo se peli uz planinu i videli pečurke. Idem i ove godine i baš se radujem“, „Kamp bih ocenila čistom desetkom“, „Sve je super, i kamp, učitelji, hrana“, gotovo uglas kažu četiri devojčice, polaznice prošlogodišnjeg kampa „1670% prirodno“, koji ove godine drugi put organizuje kraljevačko udruženje „Naša strana sveta“

Kosana Dimitrov, iz ovog udruženja ističe da su prošle godine imali sjajno iskustvo, iako su vremenske prilike (sredinom jula) bile baš loše zbog konstantnih kiša.

- Uspomene su bile toliko dobre i jake da smo rešili da i ove godine ponovimo istu priču. U startu smo imali ideju da spojimo decu iz dijaspore sa decom iz Srbije. Puna četiri meseca vodili smo administrativnu borbu da to i ostvarimo. Nismo uspeli. Ove godine, grupa od 20 dece, kreće bez drugara iz dijaspore. Nadamo se da će u nekoj od narednih godina, taj plan biti ostvaren – kaže Kosana Dimitrov.

Kamp počinje 15. jula, trajaće sedam dana. U pitanju je sedam punih pansiona, a deca će uživati u radionicama: Avantura kretanja, Hranislav Zdravković, Kulinarska, 1670 priča sa Golije, Čupoglavac iz kutije, učiti kroz igru u novinarskoj radionici i foto-sekciji. Ove godine uvedena je i folklorna radionica, pod nazivom ,,Kolo, kolo, naokolo", a sve radionice drže vaspitači i stručnjaci u svojim oblastima.

- Prošle godine imali smo grupu od 40 mališana, što je i kapacitet kampa. Odvraćenica se nalazi na planini Golija,u pitanju je motel „Kuč“. Ove godine krećemo sa pola kapaciteta. Ukoliko neko bude želeo da se prijavi i pođe sa nama, još uvek ima vremena. Deca su uzrasta od šest do četrnaest godina. Roditelji treba da znaju da je sa nama konstatno prisutan i doktor, koji je deo našeg tima – pojašnjava naša sagovornica.  

Doktor je, kaže ona, i vođa muzičke radionice. On svira harmoniku u večernjim časovima uz vatricu, a preko dana, kako ističe Kosana, nema posla, jer su deca zdrava. Tako je bilo prošle godine, a nema razloga, nadaju se, da i ove godine ne bude isto, jer su 1.670 metara nadmorske visine u prirodi – jedan od uslova da deca na raspustu provedu kvalitetnih sedam dana letnjeg odmora između dve školske godine.

                       Jovana Dražinac

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - mama

    Gost - mama

    Sve je to lepo. Ali je jako skupo...
    • Ime: mama