Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. januar 2020.

Ministarstvo prosvete pozvalo je predškolske ustanove, osnovne i srednje škole da prate informacije o zagađenosti vazduha koje objavljuju relevantne ustanove i da rad organizuju u interesu očuvanja bezbednosti i zdravlja učenika i zaposlenih

Ministarstvo prosvete uputilo je danas dopis obrazovnim ustanovama u kojem se navodi da je potrebno da rad organizuju u interesu očuvanja bezbednosti i zdravlja dece, učenika i zaposlenih.

„Posebno je potrebno voditi računa o vremenu i dužini boravka na otvorenom prostoru, a pre svega, u ranim jutarnjim i večernjim časovima. U slučaju izmene školskog kalendara potrebno je obavestiti nadležnu Školsku upravu“, stoji u dopisu, o kojem je vest prenela agencija Beta.

U  prvim komentarima mnogi navode da je dopis – besmislen, zato što rad obrazovnih ustanova ne može da se organizuje na način kojim bi se smanjilo udisanje vazduha. Nastava fiskulture, kažu neki od komentatora, tokom zime se u većini škola ne izvodi na otvorenom.

Osim toga, primedbe su u prvim reagovanjima, đacima se ne može uskratiti veliki odmor, niti ih je moguće držati u učionicama i na hodnicima, a da im pritom dozvolite da rano ujutro dođu do škole, kad je aerozagađenje malo veće.

„Ne možete ograničiti ni provetravanje učionica, jer 30 duša kiseonik brzo potroši“, jedna je od reakcija..

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments