Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

11. mart 2020.

Evropski pokret Kraljevo, kroz projekat ''Zelenim aktivizmom do održivog lokalnog razvoja'', pokreće u seoskim MZ inicijativu za izradu Strategije održivog ruralnog razvoja Kraljeva; na prvi takav događaj pozvani su stanovnici Vrbe

Evropski pokret u Srbiji – Kraljevo u naredna dva meseca realizovaće projekat ''Zelenim aktivizmom do održivog lokalnog razvoja''. On podrazumeva organizaciju četiri javna događaja u mesnim zajednicama na ruralnom području, sa ciljem da meštanima tih mesnih zajednica predstavli analize stanja i pokretanja inicijative za izradu Strategije održivog ruralnog razvoja grada Kraljeva.

Na javnim događajima u formi okrugligh stolova biće pokrenuta procedura potpisivanja inicijative, koja će biti upućena lokalnoj samoupravi.

Prvi okrugli sto zakazan je za subotu 14. mart u Vrbi, od 18 časova u sali mesne zajednice.

Na ruralnim područjima postoji ozbiljan nedostatak komunalne infrastrukture, čime se značajno ugrožava kvalitet podzemnih voda i kvalitet života građana. Jednostavna, pouzdana i jeftina rešenja dolaze iz prirode, ali nekontrolisano trošenje resursa i zagađenje ne daju dovoljno vremena da priroda sama obavi svoj posao, pa je potrebno primeniti i pospešiti već uspostavljene prirodne procese. Zato je neophodan sveobuhvatan i kontinuirani rad na obnovi i razvoju ruralnih područja, u skladu sa principima održivog razvoja, uz značajna ulaganja, edukaciju, inicijative i aktivnosti svih ključnih aktera razvoja na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou, uključujući i poljoprivredne proizvođače. Ovaj projekat sprovode British Council  i Trag Fondacija u saradnji sa Fondom za dobru upravu Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments