Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

2. januar 2017.

Atletičari Novog Pazara Amela Terzić i Elzan Bibić pobedili su danas na tradicionalnoj, 46. po redu, Novogodišnjoj uličnoj trci u Mrsaću pored Kraljeva

Za ovogodišnju trku bio je prijavljen do sada najveći broj klubova, jer se oko 200 atletičara nadmetalo u 17 kategorija

Amela Terzić odnela je pobedu u konkurenciji seniorki na 1.650 metara, ispred klupske koleginice Teodore Simović i trećeplasirane Azre Nurković.

Amela, koja poslednjih godina upravo u Mrsaću slavi svoj rođendan (a danas je slavila 24-ti) rekla je da je svoju pobedu očekivala, iako nikada ne potcenjuje protivnika.

Prema rečima ove atletičarke, za nju brze ulične trke predstavljaju dobru pripremu za trke na atletskim stazama.

Bibić je pobedio u trci seniora na 6.600 metara, ali je nakon trke rekao da je želeo da obori rekord svog treera Zilkića, što mu nije pošlo za rukom. Drugo i treće mesto u toj trci zauzeli su Miloš Pendić iz Čajetine i Marko Ranković iz Lazarevca.

Manifestacija „Novogodišnja atletska trka Mrsać“, koja traje još od 1971. godine u nekadašnjoj Jugoslaviji imala je obeležje prvog atletskog događaja u godini u celoj državi.

Njen osnivač Kosta Kolarević osmislio je ovaj događaj po ugledu na novogodišnju trku u Sao Paolu. I ove godine održana je „trka istorije“, ove godine na 46 metara. To je trka za sponzore i trenere i svake godine za po jedan metar produžuje se dužina staze. koju trče učesnici, koji ne mogu da budu mlađi od 50 godina.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments