Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

16. februar 2017.

Sretenjsku trku u Ušću, čiji je promoter bila atletska reprezentativka Amela Terzić, otvorili predškolci, a najviše pažnje izazvala trka u kojoj se rudari takmiče u punoj opremi, sa šlemovima

Šesti put zaredom, rudarska varošica Ušće Dan državnosti Republike Srbije proslavlila je organizovanjem, sada već međunarodne, atletske manifestacije „Sretenjska trka – Ušće 2017“.

Ove godine u trci je učestvovalo, za sada, rekordnih 250 takmičara. Nadmetali su se u 26 kategorija, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Manifestaciju su, u novouvedenoj kategoriji, otvorili đaci predškolci, koji su pretrčali 200 metara. Za njima su nastupili učenici osnovnih škola, kojih je bilo ne samo iz Ušća, već i iz Studenice, Gokčanice, Baljevca, Biljanovca i Jošaničke Banje. Zatim su sledili juniori, seniori i veterani. Poslednja, po mišljenju mnogih, najatraktivnija trka, bila je, tradicionalno već, rezervisana za rudare, koji se trkaju u punoj opremi, sa šlemovima. Ove godine su se rudarima iz Ibarskih rudnika pridružile kolege iz rudnika Štavalj i Rembas. U zavisnosti od kategorije, trčalo se 600, 1.200, 1.800 i 3.000 metara.

Međunarodni karakter trci je dalo učešće juniorskog prvaka Rumunije, juniorskog pobednika novogodišnje trke u Beču, člana školskog sportskog kluba “Mediaš” iz Rumunije, sa kojim je Osnovna škola „Milun Ivanović“ iz Ušća, na Sretenje prošle godine, potpisala Protokol o saradnji.

U cilju promovisanja i razvoja atletike i sporta uopšte u ovom kraju, promoter i ovogodišnje trke je bila naša slavna reprezentativka Amela Terzić.

Pokrovitelj trke ove godine bio je grad Kraljevo, koji je, odlukom Gradskog veća, opredelio 200.000 dinara za podmirenje troškova organizacije.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, koji je sa članovima Gradskog veća grada Kraljeva i saradnicima, uručio medalje i pehare, obećao je Ušćanima da će uvek, u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima, pomagati ovoj varošici, jer su, kako je rekao, „Ušće i Kraljevo jedno i moramo zajedno raditi za bolje sutra svih nas“.

I brojni sponzori su pomogli da celokupna organizacija trke i pratećih sadržaja protekne u najboljem redu. Među njima su rudnici i njihovi sindikati, privatna preduzeća iz Ušća, Konareva, Kraljeva, kraljevačka javna komunalna preduzeća, penzionerske organizacije, ušćanska škola i Dom kulture, manastir Studenica.

 

Organizatori su veoma zadovoljni kako je ovogodišnja trka protekla. Veliki broj takmičara, ali i veoma brojna publika u ovoj varošici u Ibarskoj klisuri, podsticaj su im, kako kažu, da naredna, sedma, bude još masovnija i još bolje organizovana. Pored toga, želja im je da od sledeće godine za najbolje obezbede i još neke, eventualno novčane, nagrade, pored medalja i pehara. 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments