Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

27. maj 2017.

Pripreme za Šesti biciklistički MTB maraton, koji će ove godine biti produžen na deset dana i završiće se u Kotoru, uveliko su u toku, a do danas su prijavljena 94 učesnika

"Čiker MTB maraton 2017", čiji su organizatori planinsko-biciklistički klub „Čiker“ iz Kraljeva i turističke organizacije 13 srpskih gradova i opština kroz koje će proći učesnici maratona, startovaće u nedelju 25. juna trajaće 10 dana i neće imati takmičarski karakter. Biciklisti če krenuti iz Kraljeva u 8 ujutru, a cilj će biti u Kotoru, na obali Jadranskog mora.

Na svojoj trasi maraton će preko mnogih planina u Srbiji i Crnoj Gori od kojih su najpoznatije: Zlatibor, Zlatar, Jabuka, Ljubišnja i Durmitor, prolazeći pritom kroz: Guču, Požegu, Užice, Novu Varoš, Prijepolje, Pljevlja, Žabljak, Plužine, Nikšic, Risan i Kotor.

Do danas su svoje učešće prijavila 94 učesnika, od kojih je 20-ak iz inostranstva (ne računajući Crnu Goru i Bosnu).

Rade Golubović, predsednik kluba „Čiker“ kaže da ovogodišnji učesnik maratona iz Amerike nije isti kao i prošle, kao i da će ove godine učestvovati i biciklista iz Čilea, a najavio se i jedan bračni par iz Kanade.

Novina ovogodišnjeg maratona biće dan promocije maratona, koji će biti priređen dan pre starta, 24. juna na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu.

- Planiramo organizaciju razmene bicikala i biciklističke opreme,po izoru na razmenu ski-opreme, prisustvovaće i sponzori maratona („Capriolo“ i „Dacia“, koja šalje jedno terensko vozilo za pratnju maratonaca – kaže Golubović.

Pored njih, na trgu će biti i proizvođači biciklarnika i proizvođači elektrobicikala, jer  je ideja organizatora biciklističkog maratona da Kraljevo postane centar planinskog biciklizma, ne samo u Srbiji, nego i u ovom delu Evrope.

Detaljnije informacije oni koji žele mogu da nađi na sajtu ovog kluba, a online prijavljivanje moguće je na Web adresi http://www.cikermtb.com/index-2%20-%20m2017.php

 

Mogu da učestvuju svi koji se osećaju sposobnim (od 15 do 70 godina, pokazuje dosadašnje iskustvo), ali moraju da budu fizički spremni. Maraton, kažu organizatori, jeste rekreativnog tipa, ali je zahtevan i nije lagan za nekoga ko biciklu ne vozi redovno. Naravno, nije obaveza da učesnici izvezu ceo maraton, jer prilikom prijavljivanja treba tačno da čekiraju koju rutu žele da voze.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments