Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

19. oktobar 2017.

Konačno treba da kažemo koliko košta sat vremena korišćenja stare i nove hale sportova u Kraljevu i da sabiranjem broja termina koje koriste naši klubovi utvrdimo koliko novca dobijaju po ovom osnovu, smatra gradonačelnik Kraljeva

Ideja većnika, iskazana pre nekoliko meseci, koja se odnosila na to da treba jasno da se prikaže koliko novca grad Kraljevo izdvaja za sport, danas je realizovana donošenjem zaključka kojim je usvojen dopis Sportskog centra „Ibar“ Kraljevo sa podacima o okvirnoj ceni radnog časa korišćenja stare i nove sportske hale u Kraljevu.

- Do sada smo govorili o tome koliko novca uplaćujemo na račune fudbalskih, košarkaških, odbojkaških klubova, udruženja i sportskih organizacijama, a sada konačno treba da kažemo koliko košta sat vremena korišćenja stare i nove hale sportova u Kraljevu i da sabiranjem broja termina koje koriste naši klubovi utvrdimo koliko novca dobijaju po ovom osnovu - izjavio je gradonačelnik iznevši podatke da Odbojkaški klub Ribnica, pored pet miliona dinara, koje dobija iz budžeta uplatom na račun, dobija još više od četiri miliona dinara kroz potpuno besplatno korišćenje stare i nove hale sportova, a da Košarkaški klub Sloga, pored pet miliona dinara, dobija još gotovo pet miliona dinara kroz korišćenje hala.

- Konačno imamo jasniju sliku koliko novca izdvajamo za sport. Mislim da klubovi nemaju mnogo razloga da se bune i da govore da se izdvaja malo sredstava za sportske aktivnosti jer, pored direktnog finansiranja, mi finansiramo sportske klubove, udruženja i organizacije i kroz korišćenje objekata koji su u vlasništvu grada Kraljeva - naglasio je Terzić.

U dopisu Sportskog centra „Ibar“ navodi se da se stara i nova hala svakodnevno koriste od 8.00 do 23.00, što je 15 časova dnevno, odnosno 450 časova mesečno.

 

Prosečan trošak za korišćenje nove hale po satu je 4.800 dinara, a stare 1.700. Imajući u vidu da nije isti trošak ni tokom dana, ni tokom godine, ovo su prosečne okvirne vrednosti troškova tokom cele godine, a date na mesečnom nivou (2.160.000 na novu halu mesečno i 765.000 za mesečno korišćenje stare hale)“, navodi se u dopisu Sportskog centra „Ibar“.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Čista demagogija.
    • Ime: Stanar

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 16 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:56 am   |   Sunset: 5:48 pm
67%     1.8 m/s     33.017 bar
Forecast
ČET Low: 5 °C High: 22 °C
PET Low: 8 °C High: 20 °C
SUB Low: 8 °C High: 17 °C
NED Low: 9 °C High: 14 °C
PON Low: 7 °C High: 11 °C
UTO Low: 4 °C High: 15 °C
SRE Low: 3 °C High: 14 °C
ČET Low: 2 °C High: 11 °C
PET Low: 2 °C High: 11 °C
SUB Low: 0 °C High: 15 °C