Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

26. oktobar 2017.

U organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije, 25 odbojkaških klubova sa teritorije Raškog, Rasinskog i Zlatiborsko – Moravičkog okruga, dobilo je danas po pet odbojkaških lopti, jer se „veliki talenti, dokazano, rađaju u malim klubovima“

Jedna profesionalna odboojkaška lopta u Srbiji košta bar pedesetak evra, a godišnje klubu treba bar dvadesetak. To je veliki izdatak za male klubove, pa je Odbojkaški savez Srbije ove godine pokrenuo akciju u okviru koje će 700 odbojkaških lopti dobiti klubovi iz Prve A, Prve B i drugih, nižih liga. Danas su u Kraljevu predstavnici Odbojkaškog saveza Srbije, u organizaciji Međuokružnog odbojkaškog saveza Raško – Rasinskog okruga, podelili ukupno 125 Mikasa lopti odbojkaškim klubovima sa teritorije Raškog, Rasinskog i Zlatiborsko – Moravičkog okruga.

Radoslav Milić, predsednik Skupštine Odbojkaškog saveza Srbije kaže da su odlučili da pomognu onima kojima je pomoć najneophodnija.

- Znamo koliko je teška finansijska situacija u svim odbojkaškim klubovima u Srbiji, a ovo ne treba shvatiti kao poklon, već kao investiciju u razvoj odbojke. Juče smo potpisali i ugovor o sponzorstvu kojim se klubovi oslobađaju troškova suđenja i troškova delegata, u svim prvim ligama, Super, Prva A i Prva B – istakao je Milić.

Među 25 klubova koji su danas dobili po pet Mikasa lopti je i OK „Gračac“ iz istoimenog sela, u kojem je ponikao jedan od najboljih na svetu blokera današnjice Srećko Lisinac.

- Za nas je ova donacija vrlo značajna, zato pto kao klub sa seoskog područja teško dolazimo do sredstava, u proseku – oko 200.000 dinara godišnje, što je malo za naše troškove. Zato će ovo biti podstrek, jer za odigravanje utakmice moramo da imamo 12 Mikasa lopti MVP 200 – kaže Miomir Đurovioć, predsednik OK „Gračac“.

I Radovan Majstorović, trener ženskog OK „Sloboda S“ iz Čačka zadovoljan je što ove godine prvi put i mali klubovi dobijaju pomoć OSS.

- Do sada su takve privilegije imali uglavnom klubovi saveznog ranga takmičenja, ali meni je žao što OSS akciju oslobađanja klubova od sudijskih i troškova za delegate nije solobodio i klubove nižeg ranga takmičenja, ispod Druge savezne lige. Nikada ne treba zaboraviti da talenti u našoj Srbiji nastaju iz malih klubova – napomenuo je Majstorović.

U ime grada Kraljeva ovoj akciji prisustvovao je član Gradskog veća Ivan Bunardžić.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Partly Cloudy (night), 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:45 am   |   Sunset: 4:4 pm
99%     3.1 m/s     33.153 bar
Forecast
SUB Low: 0 °C High: 11 °C
NED Low: 2 °C High: 11 °C
PON Low: 2 °C High: 5 °C
UTO Low: -2 °C High: 3 °C
SRE Low: -6 °C High: 5 °C
ČET Low: 3 °C High: 9 °C
PET Low: 1 °C High: 6 °C
SUB Low: 0 °C High: 6 °C
NED Low: -2 °C High: 3 °C
PON Low: -1 °C High: 5 °C