Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

24. decembar 2017.

Ovo takmičenje se održava od 1971. godine, osnivač je proslavljeni maratonac Kosta Kolarević, a od prošle godine trka u Mrsaću nalazi se u atletskom kalendaru Atletskog saveza Srbije

 „Novogodišnja atletske trke Mrsać 2018“, ove godine biće održana, tradicionalno, 2. januara, a takmičenja počinju u 11 časova.

Trke u Mrsaću odavno više nisu samo trke sela Mrsaća, već su trke grada Kraljeva. Od prošle godine takmičenje je u atletskom kalendaru Atletskog saveza Srbije i održava se po standardima i propisima Atletskog saveza Srbije.

Svojom neobičnošću na trkama u Mrsaćuse ističe se „trka istorije“, ove godine na 47 metara, budući da se svake godine za po jedan metar pomera dužina te staze. Na ovoj trci ne mogu da učestvuju mlađi od pedeset godina. To je trka za sponzore, trenere.

Tradicionalne „Novogodišnje atletske trke u Mrsaću“ se održavaju od 1971. godine, a osnivač je Kosta Kolarević, reprezentativac, proslavljeni maratonac. Neki od slavnih učesnika ovih trka su Dane Korica, Franjo Mihalić, Dragan Zdravković, Sekulić, Kuzmanović, Rifat Zilkić.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Pure

    Gost - Pure

    Na ovoj trci nikada nije trčao Korica, Mihalić niti dragan Zdravković, a nešto se ne sećam ni Kuzmanovića.Korica i Mihalić su bili gosti ispred ASJ za dodelu nagrada  
    • Ime: Pure

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:4 am   |   Sunset: 4:1 pm
98%     3.6 m/s     32.983 bar
Forecast
SUB Low: 0 °C High: 2 °C
NED Low: -10 °C High: 0 °C
PON Low: -11 °C High: -3 °C
UTO Low: -3 °C High: -1 °C
SRE Low: -7 °C High: -1 °C
ČET Low: -8 °C High: -2 °C
PET Low: -5 °C High: 0 °C
SUB Low: -4 °C High: 0 °C
NED Low: -5 °C High: 0 °C
PON Low: -3 °C High: 2 °C